Με αιφνιδιαστική τροπολογία ο Μητσοτάκης παίρνει υπό τον έλεγχό του όλα τα δημόσια έργα

Με αιφνιδιαστική τροπολογία ο Μητσοτάκης παίρνει υπό τον έλεγχό του όλα τα δημόσια έργα

Απορίες και ερωτήματα προκάλεσε η κίνηση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή να καταθέσει στη Βουλή αιφνιδιαστική -και ταυτόχρονα εκπρόθεσμη- τροπολογία η οποία προβλέπει ότι τα μεγάλα δημόσια έργα θα περάσουν υπό τον έλεγχο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μεταξύ άλλων η τροπολογία προβλέπει πως η υπαγωγή ή μη των συμβάσεων στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Δημοσίων Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας θα κρίνεται από Κυβερνητική Επιτροπή, στην οποία θα προεδρεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δικαιούχοι του προγράμματος μπορούν να οριστούν υπουργεία, περιφέρειες, δήμοι, είτε οι εταιρείες του χαρτοφυλακίου της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ, αλλά και όποιος άλλος φορέας ορίζεται με απόφαση της Κυβερνητικής Επιτροπής.

Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών ανέφερε από το βήμα της Βουλής πως «δημιουργείται ξεχωριστό όργανο υπό την αιγίδα του πρωθυπουργού ώστε όλα τα στρατηγικής σημασίας έργα άνω κάποιου ποσού να γίνονται κάτω από συγκεκριμένο έλεγχο».

Μάλιστα σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσει την αιφνιδιαστική κίνηση της κυβέρνησης, ισχυρίστηκε πως δημιουργούνται δικλείδες ασφαλείας, ώστε να μην μπορεί ο κάθε υπουργός από μόνος του να αποφασίζει ποια έργα θα προωθεί.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter