Με δόγμα… ατομικής ευθύνης και self test στο σπίτι η Κεραμέως ανοίγει τα λύκεια

Με δόγμα… ατομικής ευθύνης και self test στο σπίτι η Κεραμέως ανοίγει τα λύκεια

Με το δόγμα… ατομικής ευθύνης και με self test στο σπίτι επιχειρεί ένα άλμα στο κενό το υπουργείο Παιδείας και η Νίκη Κεραμέως που αποφάσισε το άνοιγμα των λυκείων όλης της χώρας χωρίς το παραμικρό μέτρο μέσα στα σχολεία. Με τους εκπαιδευτικούς “στα κάγκελα” καθώς επιστρέφουν χωρίς να έχουν εμβολιαστεί στις σχολικές αίθουσες. Και με τους μαθητές αμήχανους να αναμένουν να κάτσουν ξανά στα θρανία μετά από σχεδόν ένα εξάμηνο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ η υπουργός Παιδείας παρουσίασε το “σχέδιο” επαναλειτουργίας των λυκείων ως άνοιγμα με… προσεκτικά βήματα.

«Προχωράμε με πολύ προσεκτικά βήματα και πάμε να υπηρετήσουμε δύο στόχους. Πρώτον την προστασία της υγείας και δεύτερον πώς θα συνεχιστεί η εκπαίδευση. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο φυσικός χώρος των παιδιών είναι το σχολείο«, είπε αν και επί μήνες με πολύ λιγότερα κρούσματα είχε καθηλώσει χιλιάδες μαθητές μπροστά σε οθόνες και μύρια προβλήματα συνδεσιμότητας.

300.000 self tests

Αναφερόμενη στα self tests η Ν. Κεραμέως είπε ότι περίπου 300.000 έχουν διατεθεί ήδη από τα φαρμακεία ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολείων, αν και σε πολλές περιπτώσεις “εξαφανίστηκαν” μέσα σε λίγα λεπτά και σημειώθηκε έλλειψη επάρκειας.

Η υπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι το μέτρο των τεστ επεκτείνεται και στο βοηθητικό προσωπικό, στο προσωπικό καθαριότητας, αλλά και το διοικητικό προσωπικό των σχολείων.

«Τα τεστ θα πρέπει να γίνονται πριν από τη Δευτέρα και την Πέμπτη κάθε εβδομάδα και οι δηλώσεις στην πλατφόρμα ξεκινούν από αύριο και έως 24 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο», πρόσθεσε.

Τι γίνεται με δημοτικά και γυμνάσια

Στο ίδιο πλαίσιο, σημείωσε ότι μετά το Πάσχα το υπουργείο Παιδείας θα συζητήσει με τους ειδικούς για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, το γυμνάσιο, το δημοτικό και το νηπιαγωγείο ώστε να αποφασιστεί πότε και με ποιος όρους θα επαναλειτουργήσουν.

Για τις εξετάσεις των ξένων γλωσσών, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι έχει τεθεί το ζήτημα στην Επιτροπή, αλλά δεν έχει δώσει ακόμα την εισήγησή της. «Θα περιμένουμε τις οδηγίες της Επιτροπής μετά το Πάσχα, ενδέχεται και νωρίτερα», τόνισε.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter