Με θετικές εντυπώσεις ολοκληρώθηκε η δράση του Ιδρύματος Vodafone «Γνώρισε τον κόσμο του STEM», σε συνεργασία με την ΜΚΟ “The Tipping Point” 

Με θετικές εντυπώσεις ολοκληρώθηκε η δράση του Ιδρύματος Vodafone «Γνώρισε τον κόσμο του STEM», σε συνεργασία με την ΜΚΟ “The Tipping Point” 

Το Ίδρυμα Vodafone, στo πλαίσιο του προγράμματος Generation Next και σε συνεργασία με τον Μη Kερδοσκοπικό Οργανισμό “The Tipping Point” ολοκλήρωσε τη δράση «Γνώρισε τον κόσμο του STEM», η οποία υλοποιήθηκε σε σχολεία από όλη την Ελλάδα και είχε ως στόχο την εξοικείωση των μαθητών με το STEM.

Συγκεκριμένα, το Ίδρυμα Vodafone και το The Tipping Point – μία ΜΚΟ που βοηθά μαθητές, ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα σημεία της χώρας, να έρθουν σε επαφή με ανθρώπους-πρότυπα – συνεργάστηκαν για να δώσουν τη δυνατότητα σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να γνωρίσουν τη STEM εκπαίδευση, να αναπτύξουν ψηφιακές δεξιότητες, αλλά και να επιλύσουν προβλήματα της τοπικής κοινωνίας και της καθημερινότητας, συμμετέχοντας στον 3ο Πανελλήνιο  Διαγωνισμό Generation Next.

 Μέσω της δράσης, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουνε μέντορες, από τα γνωστικά πεδία της Χημείας, της Φυσικής, των Επιστημών, του Διαστήματος και όχι μόνο, και να συνομιλήσουν μαζί τους, μέσω ψηφιακών ομαδικών συνεδριών. Οι μαθητές ενημερώθηκαν σχετικά με το STEM, τα στάδια υλοποίησης μιας ιδέας αλλά και τα επαγγέλματα του μέλλοντος.

Η δράση ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή περισσότερων από 150 μαθητών από 12 σχολεία διαφορετικών περιοχών της Ελλάδας, και με την υποστήριξη 16 εκπαιδευτικών, προσφέροντας στους μαθητές τις απαραίτητες γνώσεις που θα τους φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Generation Next.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο Πανελλήνιο Διαγωνισμό, μπορούν να επισκεφθούν το www.generationnext.vodafone.gr, να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι και τις 20 Ιουνίου 2021 και στη συνέχεια να υποβάλουν το project τους μέχρι και τις 5 Ιουλίου 2021.

Σχετικά με το Generation Next

Το Generation Next είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανάπτυξης STEM δεξιοτήτων με ελεύθερη πρόσβαση για όλους στις νέες τεχνολογίες και στην επιστήμη, που ξεκίνησε να υλοποιείται το 2017, σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό SciCo – Επιστήμη Επικοινωνία και την Ελληνογερμανική Αγωγή. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την online πλατφόρμα, τα Εξωσχολικά Εκπαιδευτικά Εργαστήρια STEM, καθώς και το Μobile εκπαιδευτικό παιχνίδι γνώσεων και εξερεύνησης γύρω από την αστρονομία, “The Moondiver Xperience”, που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τη ΜΚΟ SciFY – Science For You και φέρνει τις βασικές αρχές της Αστρονομίας στη διάθεση μικρών και μεγάλων.

Σχετικά με το Ίδρυμα Vodafone στην Ελλάδα

Εδώ και σχεδόν 30 χρόνια, με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία και τη φράση “Connecting for Good” να συνοψίζει τη φιλοσοφία του, το Ίδρυμα Vodafone συνδέει την κοινωνική συνεισφορά με τις τεχνολογίες των τηλεπικοινωνιών. Στην Ελλάδα, το Ίδρυμα Vodafone δραστηριοποιείται από το 2002, υποστηρίζοντας δράσεις και προγράμματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, με έμφαση στους τομείς της Υγείας, της Εκπαίδευσης και της Κοινωνίας. Στα 18 χρόνια δραστηριοποίησής του, έχει συνεργαστεί με περισσότερους από 100 φορείς και Οργανισμούς, ενώ μόνο τον τελευταίο χρόνο έχει ωφελήσει περισσότερους από 670.000 πολίτες. Τα προγράμματα που χρηματοδοτούνται από το Ίδρυμα Vodafone στην Ελλάδα, αυτή την περίοδο, είναι: το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής Vodafone, το Generation Next, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανάπτυξης STEM δεξιοτήτων, τα προγράμματα Instant Network & Instant Classroom για την υποστήριξη ανθρωπιστικών κρίσεων, το DreamLab app για την αντιμετώπιση του COVID-19 και το πρόγραμμα World of Difference για ευκαιρίες κοινωνικής απασχόλησης σε νέους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter