Με την «ασυλία» η κυβέρνηση παραδέχθηκε τις εγκληματικές ευθύνες της στην πανδημία

Με την «ασυλία» η κυβέρνηση παραδέχθηκε τις εγκληματικές ευθύνες της στην πανδημία

Με παραδοχή των εγκληματικών ευθυνών της ισοδυναμεί η απόφαση της κυβέρνησης να αμνηστεύσει όσους ενέπλεξε στις δικές της αποφάσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η χθεσινή τροπολογία προβλέπει την αμνήστευση των μελών της Εθνικής Επιτροπής των λοιμωξιολόγων αλλά και της Επιτροπής Αντιμετώπισης Έκτακτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες όπως και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Μπορεί βέβαια να το παρουσιάζουν πως πρόκειται για «ενίσχυση του δικαιώματός τους να εκφράζουν τις απόψεις τους», μόνον που κάτι τέτοιο ακούγεται σκέτη ειρωνεία όταν η ίδια κυβέρνηση επιθυμεί να ελέγξει κάθε επικοινωνία από τα ΜΜΕ έως και τα κοινωνικά δίκτυα.

Στην ουσία με την απόφαση αυτή η κυβέρνηση παραδέχεται πως οι αποφάσεις της -που επιβλήθηκαν στις επιτροπές- είναι διάτρητες, πολλές δεν έγιναν εύκολα δεκτές και αρκετές εξ αυτών θα μπορούσαν να έχουν και δικαστική συνέχεια.

Η κατάσταση του πανικού της φάνηκε και μετά τη δημοσίευση μέρους των πρακτικών της επιτροπής αλλά όπως φαίνεται κανείς στην κυβέρνηση δεν πτοήθηκε αφού ήταν αποκλειστική δική της απόφαση να προχωρήσει έως τις 15 Μαΐου στο άνοιγμα της οικονομίας, των σχολείων αλλά και του τουρισμού.

Δεν είναι τυχαίο που η απόφασή της είχε γίνει γνωστή πριν συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών, αφού η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη το είχε ήδη ανακοινώσει από την φιλική τους συχνότητα -του ΣΚΑΪ- λέγοντας ακριβώς την εισήγηση της κυβέρνησης προς την επιτροπή.

Και βέβαια η επιτροπή αποφάσισε το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης.

Μόνον που η κυβέρνηση δεν μπορεί να εισηγείται γιατί ακριβώς ο ρόλος της επιτροπής είναι να εισηγείται εκείνη και στη συνέχεια να αποφασίζει η κυβέρνηση που φέρει και όλη την πολιτική ευθύνη.

Στην ουσία η κυβέρνηση με την τροπολογία της ασυλίας προσφέρει στους «ειδικούς» το ακαταδίωκτο φοβούμενη πως θα μπορούσαν να μιλήσουν, να δημοσιεύσουν πρακτικά, να αποποιηθούν των ευθυνών τους αφού κατά τη διάρκεια της πανδημίας οι κυβερνητικές παρεμβάσεις ήταν συνεχείς με αποτέλεσμα το αλαλούμ στην οικονομία, τους χιλιάδες θανάτους, τα χιλιάδες κρούσματα και το αδιαχώρητο στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ.

Και δεν πρόκειται μόνον για το «σήμερα» αλλά τα έργα ή καλύτερα οι παραλήψεις της κυβέρνησης ήταν συνεχείς.

Να θυμίσουμε μόνον το άνοιγμα του τουρισμού – πέρσι τέτοιο καιρό – τις τυμπανοκρουσίες αλλά και τις αφίξεις χωρίς υποχρεωτικά τεστ.

Η κυβέρνηση παράλληλα με την τροπολογία της ασυλίας, προσπαθεί να κατευνάσει τους ειδικούς, να τους κλείσει το μάτι, να τους χειραγωγήσει ώστε να μην της γυρίσει η κατάσταση μπούμεραγκ.

Η κυβέρνηση για μία ακόμη φορά τζογάρει προσπαθώντας να ισορροπήσει την οικονομία και τα επιχειρηματικά συμφέροντα ανοίγοντας ξαφνικά τα πάντα εν μέσω έξαρσης της πανδημίας, ελπίζοντας πως κάτι θα της πάει καλά: Ίσως ο καιρός, ίσως τα εμβόλια, ίσως η προπαγάνδα από τα φιλικά ΜΜΕ.

Στην ουσία η κυβέρνηση αμνηστεύει τον εαυτό της παραδεχόμενη την κακή και αλλοπρόσαλη διαχείριση της πανδημίας.

Εξάλλου αυτό έκανε και με τους τραπεζίτες, αυτό κάνει και ρίχνοντας την ευθύνη στους πολίτες.

Ανέμελη, ανεύθυνη και πάντα για τους λίγους…

Διαβάστε επίσης: «Βόμβα» Εξαδάκτυλου για την αμνήστευση των λοιμωξιολόγων: «Αποποιούμαι των προνομίων»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter