Με το Documento που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο 19 Ιουνίου: Μεγάλη προσφορά – 2 βιβλία στην τιμή του ενός

Με το Documento που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο 19 Ιουνίου: Μεγάλη προσφορά – 2 βιβλία στην τιμή του ενός

Το Documento προσφέρει στους αναγνώστες του τέσσερα βιβλία για να πλουτίσετε τη βιβλιοθήκη σας στη μισή τιμή.

Μαζί με την πλούσια έκδοση που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο 19 Ιουνίου προσφέρεται ένα πακέτο βιβλίων που αξίζει να το διαβάσετε, με την υπογραφή των εκδόσεων του Documento.

Η προσφορά αυτή θα συνεχιστεί όλο το καλοκαίρι, για να προετοιμαστείτε ώστε να τα έχετε μαζί σας στις διακοπές και να είστε πάντα «καλά διαβασμένοι» για τα σκοτεινά και τα φωτεινά μονοπάτια της Ιστορίας, της πολιτικής, της οικονομίας και της κοινωνίας.

Αυτή το Σάββατο το Documento προσφέρει τέσσερα βιβλία στη μισή τιμή.
Το ένα «πακέτο» βιβλίων είναι:
Γιάννης Ρίτσος. Οικουμενικός άνθρωπος
Ενα βιβλίο για τη ζωή και το θαυμαστό έργο του ποιητή της Ρωμιοσύνης. Η ποίηση του Γιάννη Ρίτσου παραμένει ζώσα, με διάσταση οικουμενική, με αντίληψη άχρονη και άτοπη, Παρά ταύτα με δυνατά πατήματα στο έδαφος του ιστορικού γίγνεσθαι.
 Από τις μέρες τον πρώτο του εκδόσεων με τα “Τρακτέρ” και τις “Πυραμίδες” του έως τις έσχατες μέρες της δημιουργικής του βιοτής με τα Σφραγισμένα μ’ ένα χαμόγελο”, “Λιγοστεύουν οι ερωτήσεις” και “ο Αρίοστος αρνείται να γίνει Άγιος” ο ποιητής διατρέχει μορφές, τεχνικές και φόρμες και ανιχνεύει την ουσία της ποίησης προκειμένου να συναισθανθεί το συνάνθρωπό του και να τον στηρίξει μαχόμενος τον καθημερινό του αγώνα.
Η προσωπικότητα και το έργο του Γιάννη Ρίτσου συνεχίζουν να αποτελούν το ανέσπερο φως της ελληνικής ποίησης σε πείσμα όλων όσοι καταφεύγουν στον έμμετρο λόγο αφού πρώτα καταμετρήσουν τα Νόμπελ και τα λοιπά βραβεία που αντιστοιχούν στον κάθε ένα ποιητή.
&
Ρεμπέτικο
Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τεκέδες, μπαγλαμάδες & νταλκάδες. Η διαδρομή από την Πόλη και τη Σμύρνη μέχρι τη Νέα Υόρκη και τον Πειραιά. Οι ηχογραφήσεις στην Αμερική, τα πειραιώτικα τραγούδια και η λογοκρισία επί Μεταξά.
Γράφουν: Κώστας Βλησίδης, Δημήτρης Μυστακίδης, Δημήτρης Γ. Υφαντής, Ανέστης Μπαρμπάτσης, Λευτέρης Τσικουρίδης, Θωμάς Κοροβίνης, Πάνος Σαββόπουλος.
Μιλούν: Παναγιώτης Κουνάδης, Στέλιος Βαμβακάρης, Κώστας Φέρρης, Μπάμπης Τσέρτος

 

Το άλλο «πακέτο» βιβλίων αποτελείται από:
Σκιές & ταμπού της Ιστορίας
Μια έκδοση θα μας κάνει να μην αισθανόμαστε υπερήφανοι για το παρελθόν –και όχι μόνο– της ανθρωπότητας. Ωστόσο μπορεί να συμβάλει στην αυτογνωσία μας.
* Ποιες ήταν οι μεγαλύτερες ληστείες της Ιστορίας; Τι έκλεψαν και από ποιους.
* Ποιος αυτοκράτορας και μάλιστα φιλόσοφος ήθελε να κάνει… ανάσταση;
* Ο βασιλιάς Κωνσταντίνος ή η ασθένειά του κυβερνούσε το διάστημα 1915-22;
* Ήταν ο Χίτλερ ο «εγκέφαλος» του σύγχρονου Καιάδα;
* Οι αλυσίδες ή το χρήμα έφεραν την πρόοδο που άνθησε στις δύο πλευρές του Ατλαντικού;
* Ποιοι και πώς άρπαξαν τις περιουσίες των Εβραίων της Θεσσαλονίκης;
* Πόσεις αποχρώσεις έχει το λούστρο της Ιταλίας πριν και μετά τον πόλεμο;
* Ποιος Ευρωπαίος εστεμμένος είχε ονομαστεί «καουτσουκάνθρωπος» και γιατί;
&
Η αλήθεια για τις offshore. Όταν η διαφθορά πάει στον… φορολογικό παράδεισο
Ένα βιβλίο του Γάλλου καθηγητή του Πανεπιστημίου Μπέρκλεϊ Γκαμπριέλ Ζουκμάν για τη μάστιγα της απόκρυψης πλούτου και για τη φοροαποφυγή.

Ζυρίχη, Χονγκ Κονγκ, Μπαχάμες, Νησιά Κέιμαν, Λουξεμβούργο… Τα ονόματα αυτά κρύβουν μια θλιβερή πραγματικότητα, τη φοροδιαφυγή μιας μειονότητας πολυεκατομμυριούχων εις βάρος της μεγάλης πλειονότητας των πολιτών. Ο Γκαμπριέλ Ζουκμάν καταφέρνει, χάρη σε αυτή την πρώτη επιστημονικά τεκμηριωμένη ανάλυση, να εκτιμήσει τη διάσταση του φαινομένου: 5.800 δισ. ευρώ ή το 8% του χρηματοοικονομικού πλούτου των νοικοκυριών βρίσκονται στους φορολογικούς παραδείσους. Το θέμα παρουσιάζει ενδιαφέρον για την Ελλάδα η οποία, μετά το σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ και συγκριτικά με άλλες χώρες, αναδεικνύεται παγκόσμια πρωταθλήτρια της offshore φοροδιαφυγής. Ανάμεσα στους πρωταγωνιστές των offshore είναι η ίδια η σύζυγος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη η οποία φιγουράρισε στα Paradise Papers. Μέσω των offshore γίνεται και η χρηματοδότηση εταιρειών της.

Με το Documento που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο 19 Ιουνίου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter