Μητσοτάκης εναντίον Μητσοτάκη: «Ρεπό για δύο ώρες περισσότερη δουλειά» – «Δεν πληρώνονται με ρεπό οι υπερωρίες»

Μητσοτάκης εναντίον Μητσοτάκη: «Ρεπό για δύο ώρες περισσότερη δουλειά» – «Δεν πληρώνονται με ρεπό οι υπερωρίες»

Τον εαυτό κατάφερε να αναιρέσει μέσα σε λίγα λεπτά ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής. Παραδέχτηκε αρχικά πως θεσμοθετείται πρόσθετη εργασία δύο ωρών η οποία θα «αμείβεται» με ρεπό και στη συνέχεια κατάφερε να ισχυριστεί πως όσοι υποστηρίζουν ότι οι υπερωρίες θα πληρώνονται με ρεπό, «έχουν πάρει ρεπό από την αλήθεια».

Σύγχυση προκάλεσαν τα λεγόμενα του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη συζήτηση του αντεργατικού νομοσχεδίου. Απαριθμώντας τις «δέκα τομές» του «εκσυγχρονιστικού» και «φιλεργατικού» σχεδίου νόμου, είπε σε σχέση με τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας: «Τομή τρίτη: Η δυνατότητα ο κάθε εργαζόμενος να διευθετεί ο ίδιος τον χρόνο δουλειάς του. Έτσι, αν το επιθυμεί ο ίδιος θα μπορεί να εργαστεί έως δύο ώρες περισσότερο. Αυτές θα μεταφράζονται σε πρόσθετη άδεια ώστε να μπορεί να ρυθμίζει καλύτερα τις προσωπικές του ανάγκες. Με τον τρόπο αυτό μία επιχείρηση θα μπορεί να λειτουργεί πιο έντονα όταν αυτό χρειάζεται αλλά και ο εργαζόμενος θα μπορεί να διατηρεί ελεύθερες μέχρι και τρεις μέρες την εβδομάδα».

Εν συνεχεία, όμως, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να αυτοδιαψευστεί, ψέγοντας όσους μιλούν για αντικατάσταση της πληρωμής των υπερωριών με ρεπό. «Μύθος δεύτερος: Οι υπερωρίες θα πληρώνονται με ρεπό. Όποιος το φωνάζει αυτό, έχει πάρει ρεπό από την αλήθεια! Οι υπερωρίες θα πληρώνονται με την προσαυξημένη αμοιβή, όπως και τώρα. Πάντοτε με τη σύμφωνη γνώμη του εργαζόμενου» ισχυρίστηκε.

Αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός προχώρησε σε μία σπάνια ανακοίνωση για τα μεταπολιτευτικά χρονικά. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ότι η ΝΔ (το κυβερνών κόμμα δηλαδή) ζητά ονομαστική ψηφοφορία για το νομοσχέδιο που η ίδια κατέθεσε. «Έτσι, η μητέρα όλων των μαχών θα καταλήξει να έχετε ψηφίσει 2/3 των άρθρων που έχουμε καταθέσει» σχολίασε απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευσης, προσθέτοντας: «Εκτός κι αν επιλέξετε τον δρόμο της αποχώρησης».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter