Μητσοτάκης και Χρυσοχοΐδης στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης και Χρυσοχοΐδης στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ

O Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πετάει τη μπάλα εκτός γηπέδου και ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητά το νόημα πίσω από τις λέξεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης εγκαλώντας τον παράλληλα για το γεγονός ότι την ώρα που κυνηγάει νεαρόκοσμο στις λαϊκές πλατείες και σφραγίζει αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και θέατρα το οργανωμένο έγκλημα αλωνίζει.

Όμως στην Κουμουνδούρου στέκονται και σε μία αποστροφή της χθεσινής δήλωσης του υπουργού Προστασίας του Πολίτη ότι «Ο πρώτος κίνδυνος από το οργανωμένο έγκλημα δεν είναι τα όσα φαίνονται. Όπως με την τρομοκρατία , όπως με την Χρυσή Αυγή, ο βασικός κίνδυνος είναι από τα όσα δεν φαίνονται, και αφορούν στη δημοκρατία.

Το οργανωμένο έγκλημα δεν έχει ιδεολογικές αναφορές αλλά έχει πολύ χρήμα και έχει αρχίσει εδώ και καιρό να το νομιμοποιεί σε επιχειρηματικές δραστηριότητες. Εάν έτσι εισέλθει στους θεσμούς θα έχουμε ζήτημα κανονικής μαφίας. Η δημοκρατία οφείλει να απαντήσει γρήγορα. Οργανωμένη, ενωμένη, συντονισμένη».

«Σε τι ακριβώς καλεί την Αντιπολίτευση ο κ.Χρυσοχοΐδης», αναρωτιέται στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. «Ποιες είναι οι επιχειρηματικές δραστηριότητες που έχει εισέλθει η μαφία, κι αν γνωρίζει κάτι ο υπουργός γιατί δεν επεμβαίνει, τι παριστάνει παρακολουθεί τις εξελίξεις και κομίζει φακέλους στη Δικαιοσύνη; Ποιος νομίζει ότι είναι ο ρόλος του να παρακολουθεί τα μέλη της μαφίας να αλληλοσκοτώνονται και να προσλαμβάνει πανεπιστημιακή αστυνομία;», σημειώνει και καταλήγει: «Είναι δυνατόν η μαφία να αλωνίζει με καλάσνικοφ και ο Μητσοτάκης και ο υπουργός του να ασχολούνται με την πανεπιστημιακή αστυνομία ενώ πετούν εκτός ΑΕΙ 25.000 μαθητές!».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή τη φράση συμπυκνώνεται και το στρατηγικό πρόβλημα που έχει οδηγήσει στην παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη και την πρωτοφανή έξαρση της εγκληματικότητας: Τα καλάσνικοφ σφυρίζουν ανενόχλητα, η άρση του lockdown έχει οδηγήσει σε έξαρση ένοπλων ληστειών και η ΝΔ ασχολείται με την καταστολή των νέων ακόμα και μέσα στα ΑΕΙ.

Όπως λένε χαρακτηριστικά «Από τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ έξω από το σπίτι του ως την εκτέλεση μπράβου στη Μεταμόρφωση πριν δέκα μέρες και από την μαφιόζικη δολοφονία, ένα χρόνο μετά την αποτυχημένη απόπειρα, επιχειρηματία στη Ζάκυνθο μέχρι τη χθεσινή δολοφονία στα Σεπόλια και την ενέδρα θανάτου του πυγμάχου στη Βάρη, ο κ. Μητσοτάκης είναι βαρύτατα εκτεθειμένος.

Δεν πρόκειται απλά για αποτυχία Χρυσοχοΐδη αλλά για αποτυχία Μητσοτάκη. Και κανένας επικοινωνιακός χειρισμός ή αντιπερισπασμός δεν μπορεί να κρύψει τις ευθύνες του ίδιου του Πρωθυπουργικού γραφείου».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter