Μητσοτάκης – Κουρτς και η χειραγώγηση του Τύπου: Πες μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι

Μητσοτάκης – Κουρτς και η χειραγώγηση του Τύπου: Πες μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι

Πρόκειται για κάτι ανάλογο της έκφρασης «όμοιος ομοίω αεί πελάζει» και αυτή τη φορά αναφερόμαστε στις «φιλίες» του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που δηλώνουν τους ίδιους χαρακτήρες και την επιβράβευση της ίδια πολιτικής.

Εδώ και καιρό έχει εμφανιστεί μια φιλία με τον νεότατο –μόλις 34χρονο- αυστριακό καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς που ανήλθε στην πολιτική σκηνή σαν πύραυλος, που βασίστηκε στη δύναμη των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και κυρίως των κοινωνικών δικτύων.

Ο ίδιος ο Κουρτς έχει χρησιμοποιήσει τη μέθοδο της ενίσχυσης τω Μέσων Ενημέρωσης  της Αυστρίας με κάπου 100 εκατομμύρια ευρώ -όπως λένε οι επικριτές του-, σε μια προσπάθεια να επηρεάσει τον Τύπο. Σας θυμίζει λίγο τις λίστες Πέτσα;

Αλλά ο ακροδεξιός και νεοφιλελεύθερος Σεμπάστιαν Κουρτς έχει και τον προσωπικό του φωτογράφο ο οποίος τροφοδοτεί το Instagram και το Facebook του πελάτη του με τις «χρυσές στιγμές» του.

Ο Κουρτς ανήκει στην κατηγορία που πιστεύει πως ο Τύπος πρέπει να αρκείται στα copy/paste των ανακοινώσεων και των δηλώσεων. Πιστεύει πως δεν πρέπει να ασκείται κριτική στην εξουσία αλλά να… προπαγανδίζει τα κυβερνητικά έργα.

Ε, τώρα ο Σεμπάστιαν Κουρτς θα λάβει και ένα βραβείο!

Ναι καλά ακούσατε.

Το «Βραβείο Ελευθερίας των ΜΜΕ» από έναν Γερμανό εκδότη (Weimer Media Group).

Όσο κι αν ακούγεται ειρωνικό, έτσι είναι. Μπορεί στην Αυστρία να αντιμετωπίζει σκάνδαλα και κατηγορίες για προσπάθεια χειραγώγησης του Τύπου αλλά υπάρχουν πάντα οι καλοί φίλοι που προσπαθούν να σβήσουν τα ίχνη της κριτικής.

Για παράδειγμα, σύμφωνα με το International Press Institute, η Αυστρία έδωσε για την ανάλογη εκστρατεία του «Μένουμε Σπίτι»  μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου του 2020) δέκα εκατομμύρια ευρώ σε διαφημιστική εκστρατεία ενημέρωσης με το σύνθημα «Schau auf dich, schau auf mich» (Πρόσεξε τον εαυτό σου, πρόσεξε εμένα)

Και ποιος θα τον προλογίσει;

Εννοείται ο αγαπητός του φίλος και ομοϊδεάτης του Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αμέσως μετά το μεσημεριανό γεύμα, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει τον Αυστριακό φίλο του κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής τελετής στα Bavaria Film Studios του Μονάχου.

Αν έχετε ακόμα απορίες, στην έκθεση των Δημοσιογράφων χωρίς Σύνορα η Ελλάδα έπιασε πάτο, βρέθηκε ξαφνικά στην 70ή θέση, αλλά και η Αυστρία είδε τη θέση της να κατρακυλάει τα τελευταία χρόνια, κάτι περίεργο για τη χώρα αυτή της κεντρικής Ευρώπης.

Όπως και να’χει, κατά κάποιο τρόπο, πρόκειται για βίους παράλληλους προς τα κάτω!

Σημείωση: Η κατάταξη της Ελλάδας – Στην 70ή θέση σήμερα:

Σημείωση: Η κατάταξη της Αυστρίας – Στην 17η θέση σήμερα:

Πληροφορίες: Politico

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter