Μπάσκετ: Αντάρτικο «αιωνίων» ενάντια στη Euroleague!

Μπάσκετ: Αντάρτικο «αιωνίων» ενάντια στη Euroleague!

Για αντάρτικο 7 ομάδων ενάντια στον Τζόρντι Μπερτομέου κάνουν λόγο δημοσιεύματα που ξεκίνησαν από τη Λιθουανία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι δύο «αιώνιοι» του ελληνικού μπάσκετ συγκαταλέγονται ανάμεσα στους μετόχους που εκπροσωπήθηκαν (με ισχυρά στελέχη) στη μυστική συνάντηση επτά συλλόγων, η οποία έγινε την περασμένη Κυριακή στην Αθήνα: Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Μακάμπι, Αρμάνι, Εφές, ΤΣΣΚΑ και Ζαλγκίρις.

Σύμφωνα με τις πληφορορίες που διέρρευσαν, στην άτυπη σύσκεψη εκφράστηκε ομαδική δυσαρέσκεια για τον τρόπο διοίκησης της Euroleague, την αδιαφάνεια στις διαδικασίες και για τη μοιρασιά της οικονομικής «πίτας».

Οι επτά συνδαιτυμόνες έχουν πολυετή εγγυημένα συμβόλαια με τον οργανισμό της Εuroleague και αποτελούν βασικούς πυλώνες της. Aπό τους κύριους μετόχους, απουσίασαν μόνο οι ισπανικές ομάδες και η Φενέρμπαχτσε. Υπενθυμίζεται ότι κάποιοι από τους παραπάνω συλλόγους εξέφρασαν και στο παρελθόν αντιρρήσεις για τη δομή της διοργάνωσης και για τα οικονομικά δεδομένα.

Μάλιστα οι τέσσερις (Παναθηναϊκός, ΤΣΣΚΑ, Μακάμπι, Εφές) πήγαν με την απέναντι πλευρά στο «σχίσμα» του 2000 και διεκδίκησαν το τρόπαιο της θνησιγενούς Σουπρολίγκα, την άνοιξη του 2001 στο Παρίσι.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter