Μπάσκετ: Βασιλακόπουλος αντί… Βασιλακόπουλου στην ΕΟΚ

Μπάσκετ: Βασιλακόπουλος αντί… Βασιλακόπουλου στην ΕΟΚ

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος θα είναι ο διάδοχος του… Γιώργου Βασιλακόπουλο στον προεδρικό θώκο της ΕΟΚ, για δύο, τουλάχιστον μήνες!

Η σύνθεση της προσωρινής διοίκησης, την οποία όρισε το Πρωτοδικείο, θα πρέπει να θεωρηθεί θρίαμβος του «ισχυρού ανδρός», αφού περιέχει 10 μέλη του απερχόμενου συμβουλίου. Ανάμεσά τους είναι ο ίδιος ο Βασιλακόπουλος, ο οποίος θα ψηφιστεί πρόεδρος εκτός συνταρακτικού απροόπτου.

Παράλληλα, αποκλείστηκε από το προσωρινό Δ.Σ. ο Βαγγέλης Λιόλιος, αφού η διοικητική πείρα και η προϋπηρεσία στον χώρο του μπάσκετ θεωρήθηκαν πρωταρχικά κριτήρια από τον Πρωτοδίκη.

Στη νέα διοίκηση περιλαμβάνονται οι έτεροι υποψήφιοι πρόεδροι, Παναγιώτης Φασούλας και Άγγελος Παπανικολάου με αρκετά πρόσωπα που πρόσκεινται στους ίδιους, καθώς και ο Νίκος Φιλίππου, τον οποίο ο Λιόλιος είχε προτείνει ως προσωρινό πρόεδρο κοινής αποδοχής.

Η αρμοδιότητα της προσωρινής διοίκησης είναι η διενέργεια εκλογών μέχρι τις 31 Μαΐου (αφού το σχετικό χρονοδιάγραμμα νομοθετήθηκε χθες στη Βουλή), αλλά οι πληροφορίες λένε ότι ο Βασιλακόπουλος θα επιμείνει στα δύο αιτήματα που οδήγησαν στην αναβολή:

1. Την ένταξη στο μητρώο όσο περισσότερων σωματείων γίνεται, από τα αποκλεισμένα για λόγους «γραφειοκρατικούς». Ήδη έχουν δικαιωθεί δικαστικά 28 σύλλογοι, αλλά οι κομμένοι ξεπερνούν τους 300.

2. Τη διεξαγωγή της γενικής συνέλευσης (και της ψηφοφορίας) με φυσική παρουσία των συνέδρων, σε χώρο όπως το Ολυμπιακό Στάδιο, ώστε να οχυρωθεί το αδιάβλητο και να γίνει απολογισμός και διάλογος.

Εικάζεται ότι -αν υπάρξει χρονικό περιθώριο- ίσως κινηθεί διαδικασία από την απερχόμενη διοίκηση της ΕΟΚ για την αμφισβήτηση της συνταγματικότητας του αθλητικού νόμου στο Συμβούλιο της Επικρατείας…

Πιστεύεται ότι η σύνθεση της προσωρινής διοίκησης συνεπάγεται την παραμονή του Ρικ Πιτίνο στον πάγκο της Εθνικής Ανδρών, της οποίας η προετοιμασία για το Προολυμπιακό τουρνουά θα πρέπει να ξεκινήσει στα τέλη Μαΐου. Το τζάμπολ στη Βικτόρια του Καναδά έχει οριστεί για τις 29 Ιουνίου.

Στο προσωρινό διοικητικό συμβούλιο της ΕΟΚ περιλαμβάνονται επίσης οι Φάνης Χριστοδούλου, Μέμος Ιωάννου, Ευθύμης Ρεντζιάς (όλοι από την παράταξη Φασούλα) και ορισμένοι υποψήφιοι από την παράταξη Λιόλιου, αλλά όχι ο ίδιος.

Αναλυτικά, η απολύτως ανδροκρατούμενη 21μελής σύνθεσή της διοίκησης Πρωτοδικείου είναι η παρακάτω: Γιώργος Βασιλακόπουλος (πρόεδρος ΕΟΚ), Αριστείδης Γολέμης (αντιπρόεδρος ΕΟΚ), Παναγιώτης Τσαγκρώνης (γενικός γραμματέας ΕΟΚ), Δημήτρης Αγγελόπουλος (μέλος ΕΟΚ), Σωτήρης Κουλοσούσας (μέλος ΕΟΚ), Κώστας Παρίσης (μέλος ΕΟΚ), Γιάννης Αλεξόπουλος (μέλος ΕΟΚ), Νίκος Νικολόπουλος (μέλος ΕΟΚ), Μπάμπης Μαρκάκης (μέλος ΕΟΚ), Βαγγέλης Γαλατσόπουλος (πρόεδρος ΕΣΑΚΕ) Σάββας Λόρτος, Παναγιώτης Φασούλας, Άγγελος Παπανικολάου, Νίκος Φιλίππου, Φάνης Χριστοδούλου, Μέμος Ιωάννου, Ευθύμης Ρεντζιάς, Σπύρος Μπάκουλας, Σταύρος Δουβής, Χρήστος Μήλας, Κώστας Ασημακόπουλος.

H διοίκηση θα συγκροτηθεί σε σώμα μέσα στις επόμενες ημέρες, αφού η θητεία της προηγούμενης εκπνέει και τυπικά σήμερα. Αναπληρωματικά μέλη ορίστηκαν οι Μιχάλης Βακαλόπουλος, Ιωάννης Καλαϊτζάκης, Δημήτρης Ρόζης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter