Μπάσκετ γυναικών: ‘Ακυρος ο «αιώνιος» τελικός του Φαλήρου

Μπάσκετ γυναικών: ‘Ακυρος ο «αιώνιος» τελικός του Φαλήρου

Θα επαναληφθεί ο πολυσυζητημένος πρώτος τελικός του πρωταθλήματος Α1 μπάσκετ γυναικών, μεταξύ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού στο Φάληρο.

Ο «αθλητικός δικαστής» της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας έκρινε -όπως αναμενόταν- παράτυπη την πρωτοβουλία των διαιτητών να συμβουλευτών ένα ανεπίσημο βίντεο από ερασιτεχνική τηλεοπτική μετάδοση που προβαλλόταν στο YouTube.

Σύμφωνα με τον κανονισμό, μοναδικοί αρμόδιοι να κρίνουν αν ένα καλάθι (ή φάουλ κ.ο.κ.) είναι εμπρόθεσμο ή όχι είναι οι διαιτητές του αγώνα, με τη συμβουλευτική συνδρομή της γραμματείας.

Στο συγκεκριμένο ματς, η αρχική εκτίμηση των διαιτητών για το καλάθι με το οποίο η Τσάστιτι Ριντ του Παναθηναϊκού ισοφάρισε σε 72-72 ήταν ότι αυτό ήταν εντός χρόνου.

Στη συνέχεια, ο διαιτητής Καλδίρης αποφάσισε να δουν το βίντεο, όπου όμως υπήρχε ασυντόνιστο χρονόμετρο, το οποίο δεν συμβάδιζε με το ταμπλό του γηπέδου. Η απόφαση άλλαξε, το ματς κατακυρώθηκε στον Ολυμπιακό και ακολούθησε ένταση των «πρασίνων», με τον αναμενόμενος πόλεμο ανακοινώσεων και δηλώσεων.
Στον αγώνα δεν υπήρχε τηλεοπτική μετάδοση από επίσημο κανάλι ούτε ήταν υποχρεωτική η εγκατάσταση ηλεκτρονικού εξοπλισμού για εξέταση του ριπλέι σε επίμαχες φάσεις.
Το μονομελές της ΚΕΔ θεώρησε ισχυρή την αρχική απόφαση των διαιτητών, οπότε το πραγματικό σκορ του αγώνα είναι 72-72. Δεν διευκρινίστηκε αν θα διεξαχθεί εξαρχής ολόκληρο το ματς ή μόνο το πεντάλεπτο της παράτασης.

Το δεύτερο ματς, που είχε προγραμματιστεί για σήμερα στη Λεωφόρο, αναβλήθηκε. Η σειρά θε ξεκινήσει από την αρχή, με σκορ εκκίνησης το 1-1 της κανονικής περιόδου, και με τον Ολυμπιακό να έχει το πλεονέκτημα έδρας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter