Μπάσκετ: Δεκαοχτώ Ελληνόπουλα αρνούνται τις πρόωρες διακοπές

Μπάσκετ: Δεκαοχτώ Ελληνόπουλα αρνούνται τις πρόωρες διακοπές

Oι ομάδες μας δίπλωσαν προσεκτικά τις κοντομάνικες στολές και τις κλείδωσαν στο μπαούλο για μελλοντική χρήση, αλλά 15+3 εκπρόσωποι του ελληνικού μπάσκετ συνεχίζουν την πορεία τους, με στόχο την κατάκτηση τροπαίων μακριά από την πατρίδα που καταπίνει τα εκλεκτά παιδιά της.

Μερικοί βρίσκονται ένα βήμα από τον τίτλο, άλλοι έχουν ανηφόρα μπροστά τους. Όλοι, όμως, παραμένουν στις επάλξεις, την ίδια ώρα που Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Προμηθέας, Περιστέρι, Ηρακλής και ΠΑΟΚ στριμώχνονται στον ανοιξιάτικο καναπέ.

Η ελληνική παροικία της Ούνιξ Καζάν πανηγύρισε χθες την πρόκριση στους τελικούς του Eurocup, με θρίαμβο εκτός έδρας επί της χρυσοπληρωμένης (και μέχρι πρόσφατα αήττητης) Βιρτους Μπολόνια των Τεόντοσιτς, Μπελινέλι, Τζόρτζεβιτς: 100-107.

Προπονητής της ρωσικής ομάδας είναι ο Δημήτρης Πρίφτης, με βοηθούς του Βασίλη Σίμτσακ, Θωμά Νίκου. Στο δυναμικό της Ούνιξ ανήκει ο βετεράνος φόργουορντ Κώστας Καϊμακόγλου, ενώ Έλληνας είναι και ο φυσιοθεραπευτής, Θωμάς Γλάρος. Μάλιστα η Ούνιξ εξασφάλισε τη συμμετοχή της στην Euroleague της επόμενης περιόδου, όπως και η αντίπαλός της στους επικείμενους τελικούς, Μονακό.

Στην Euroleague, ελληνικό χρώμα έχουν οι μισές από τις οχτώ ομάδες που συνεχίζουν στα πλέι-οφ, χωρίς να υπολογίζονται ο άλλοτε προπονητής της Εθνικής μας ομάδας Αντρέα Τρινκιέρι ή ο «δικός μας» (παντρεμένος με Ελληνίδα από τότε που αγωνιζόταν στον Παναθηναϊκό) Σαρούνας Γιασικέβιτσιους ή ο Τσάβι Πασκουάλ.

Κουμανταδόρος της Μπαρτσελόνα ήταν ο επί σειρά ετών ηγέτης του Παναθηναϊκού Νικ Καλάθης, ενώ τα ηνία της πρωταθλήτριας του 2019 ΤΣΣΚΑ Μόσχας κρατάει εδώ και χρόνια ο Δημήτρης Ιτούδης, με βοηθό τον Ανδρέα Πιστιόλη. Ο Κώστας Χατζηχρήστος είναι ο γυμναστής της ομάδας και ο Κοσμάς Κοντογιάννης ο φυσιοθεραπευτής.

Στη Ζενίτ, ο Πασκουάλ έχει δίπλα του τον άλλοτε ασίσταντ του στον Παναθηναϊκό Διαμαντής Παναγιωτόπουλος, ενώ το νευραλγικό πόστο του τζένεραλ μάνατζερ κατέχει ο γαλουχημένος δίπλα στους Γιαννακόπουλους Μάνος Παπαδόπουλος. Παρόμοιο χαρτοφυλάκιο έχει στην Αρμάνι Μιλάνο ο Χρήστος Σταυρόπουλος, που θήτευσε για χρόνια στο πλευρό των Αγγελόπουλων στον Ολυμπιακό.

Στο φάιναλ-8 του Basketball Champions League, που θα γίνει στη ρωσική πόλη Νίζνι Νόβγκοροντ, θα κοουτσάρει τη Χάποελ Χολόν ο εξαιρετικά επιτυχημένος Στέφανος Δέδας. Στην ίδια διοργάνωση θα εμφανιστεί ο Γιώργος Μπόγρης, που πλέον ανήκει στην Τενερίφε αλλά έχει περιορισμένο χρόνο συμμετοχής.

Υπάρχουν, τέλος, οι τρεις Αντετοκούνμπο, των οποίων οι ομάδες έχουν ουσιαστικά εξασφαλισμένη τη συμμετοχή στα πλέι-οφ του ΝΒΑ. Οι Μιλγουόκι Μπακς είναι τρίτοι στην Ανατολή με ρεκόρ 34-20 (αν και ο Γιάννης απουσιάζει τις τελευταίες μέρες λόγω μικροτραυματισμού, αφήνοντας χώρο στον Θανάση), ενώ οι πρωταθλητές Λέικερς, όπου ανήκει ο Κώστας, βρίσκονται στην πέμπτη θέση της Δύσης με 34-21.

Τα πλέι-οφ θα ξεκινήσουν στις 22 Μαΐου και η συμμετοχή των Αντετοκούνμπο στο Προολυμπιακό τουρνουά με την Εθνική ομάδα θα είναι εφικτή μόνο αν οι ομάδες τους αποκλειστούν στους δύο πρώτους γύρους. Οι Μπακς αποκλείστηκαν πέρυσι στον β’ γύρο από το Μαϊάμι.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter