Μπάσκετ: Πάλεψε αλλά έχασε η Εθνική

Μπάσκετ: Πάλεψε αλλά έχασε η Εθνική

Με μία καλούτσικη εμφάνιση και τιμητική ήττα από τους Σέρβους (64-75) ολοκλήρωσε η Εθνική μας τους αγώνες της στο 30ό Τουρνουά «Ακρόπολις» στο ΟΑΚΑ.

Η ελληνική ομάδα εμφανίστηκε ανταγωνιστική στο ημίχρονο, όταν το σκορ ήταν 34-37. Οι Σέρβοι προηγήθηκαν με 45-60 στο τέλος της γ’ περιόδου, αλλά η διαφορά ξανάπεσε σε μονοψήφιο νούμερο προς το τέλος.

«Χάσαμε από τα πολλά λάθη, αλλά σήμερα ήθελα να δω ποιοι έχουν μεγαλύτερη καρδιά», είπε ο Ρικ Πιτίνο. «Και στα δύο ματς δείξαμε χαρακτήρα, είμαι υπερήφανος για την προσπάθεια των παιδιών». Ο Αμερικανός επαίνεσε τους Καββαδά, Κώστα Αντετοκούνμπο για την πρόοδό τους, αλλά και τον Κώστα Σλούκα: «Ίσως είναι ο καλύτερος επαγγελματίας και ο καλύτερος άνθρωπος με τον οποία δούλεψα ποτέ»!

O Nτίνος Μήτογλου ήταν ο καλύτερος από τους Έλληνες διεθνείς με 17 πόντους και 10 ριμπάουντ. Έπαιξαν και οι Λούντζης 6, Κατσίβελης 2, Ρογκαβόπουλος, Λαρεντζάκης 5(1), Χρυσικόπουλος, Καββαδάς 6, Σλούκας 10(2), Μποχωρίδης, Γιαννόπουλος 9(3), Κ.Αντετοκούνμπο 3, Κασελάκης 6.

Προφυλάχτηκε και αυτή τη φορά ο Βασίλης Σπανούλης, όπως και ο Γιώργος Παπαγιάννης, που αντιμετωπίζουν μικροπροβλήματα τραυματισμών. Ο Νικ Καλάθης έφτασε στην Αθήνα και αναμένεται να μπει στο πρόγραμμα το επόμενο διήμερο, ενώ έχουν τεθεί νοκ-άουτ οι τραυματίες Παπαπέτρου, Πρίντεζης και Παπανικολάου.

Από τη Σερβία, που προετοιμάζεται με πολλές ελλείψεις κορυφαίων παικτών για το δικό της Προολυμπιακό τουρνουά (Βελιγράδι), οι Αβράμοβιτς, Ντόμπριτς πέτυχε 18 πόντους, ο Μαριάνοβιτς 14 και ο Πετρούσεβ 11.

Το Προολυμπιακό τουρνουά θα ξεκινήσει την Τρίτη 29 Ιουνίου στη Βικτόρια του Καναδά. Η Εθνική μας διεκδικεί ένα εισιτήριο για το Τόκιο με αντιπάλους τους Καναδά, Κίνα, Τουρκία, Τσεχία, Ουρουγουάη.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter