Μπάσκετ: Πρόκριση-εποποιία Μπακς με 40άρη Γιάννη! (video)

Μπάσκετ: Πρόκριση-εποποιία Μπακς με 40άρη Γιάννη! (video)

Ηρωική πρόκριση στους τελικούς της Ανατολής μετά από εποποιία 53 λεπτών πέτυχαν οι Μιλγουόκι Μπακς. Η ομάδα του …40άρη Γιάννη Αντετοκούνμπο νίκησε τους Νετς μέσα στο Μπρούκλιν με 115-111 στην παράταση, πέρασε στους «4» του ΝΒΑ και περιμένει τον αντίπαλό της, από το αποψινό έβδομο ματς μεταξύ Φιλαντέλφια-Ατλάντα.

«Ο Ντουράντ είναι ο καλύτερος παίκτης του κόσμου, αλλά εμείς κρατήσαμε την ψυχραιμία μας και κερδίσαμε σαν ομάδα», είπε ο Γιάννης, υπενθυμίζοντας ότι οι Μπακς ανέτρεψαν την κατάσταση από 0-2 και από 2-3. «Είμαι εξαντλημένος, αλλά ήταν ένα έβδομο ματς εκτός έδρας και ήμασταν υποχρεωμένοι να τα δώσουμε όλα».

Ο Γιάννης πέτυχε 40 πόντους, με 15/24 σουτ (2/6 τρίποντα), 8/14 βολές, 13 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 τάπα σε 50 λεπτά συμμετοχής. Ο Έλληνας σταρ των Μπακς σημείωσε ένα κρισιμότατο καλάθι στην παράταση, πριν πετύχει το νικητήριο ο Κρις Μίντλετον 43 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Ο Ντουράντ δεν μπόρεσε να σκοράρει στην τελευταία επίθεση των Νετς και ο Λόπεζ σφράγισε τη νίκη των Μπακς με 2/2 βολές στην εκπνοή.

Η πρόκριση πανηγυρίστηκε δεόντως από τους φιλάθλους που είχαν μαζευτεί έξω από το γήπεδο των Μπακς στο Μιλγουόκι. Ο Κρις Μίντλετον πέτυχε 23 πόντους με 10 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 5 κλεψίματα, ενώ ο Τζρου Χολιντέι είχε 13 πόντους, 8 ασίστ, 7 ριμπάουντ. Ο Μπρουκ Λόπεζ 19 και ο Πι Τζέι Τάκερ 11.

Οι Μπακς βρέθηκαν να χάνουν με διψήφια διαφορά στο πρώτο ημίχρονο και με 53-47 στην ανάπαυλα, αλλά ξεκίνησαν το δεύτερο μέρος με σερί 0-7 και προηγήθηκαν αργότερα με 60-65 και 81-82 στο τέλος της γ’ περιόδου, με τον Γιάννη να οργιάζει.

Οι Νετς προηγήθηκαν με 101-96 με τυχερό τρίποντο του Χάρντεν στο ξεκίνημα του τελευταίου εξαλέπτου, αλλά ο Τζρου Χόλιντεϊ, που ξεκίνησε με 3/17 σουτ, αφυπνίστηκε την κατάλληλη στιγμή και πέτυχε 9 καθοριστικούς πόντους. Το ίδιο συνέβη με τον Κρις Μίντλετον, που είχε 2/11 σουτ στο πρώτο ημίχρονο.

Οι Μπακς προηγήθηκαν με 107-109 και είχαν τη μπάλα, αλλά ο Μίντλετον αστόχησε. Στην τελευταία κατοχή των Μπακς, ο εκπληκτικός Ντουράντ ευστόχησε υπό ασφυκτική πίεση 1 δευτερόλεπτο πριν τη λήξη και έστειλε το ματς στην παράταση, όπου όμως οι εξουθενωμένοι Νετς σημείωσαν μόνο 2 πόντους.

Ο ασύγκριτος Κέβιν Ντουράντ ήταν πρώτος σκόρερ του αγώνα με 48 πόντους (17/36 σουτ), ενώ ο Τζέιμς Χάρντεν πέτυχε 22 και ο Μπλέικ Γκρίφιν 17.

Μετά από τριήμερο ρεκό, οι Μπακς θα αντιμετωπίσουν στους Ανατολικούς τελικούς τη νικήτρια των αγώνων Φιλαντέλφια Σίξερς – Ατλάντα Χοκς (3-3). Απέναντι στους Χοκς θα έχουν πλεονέκτημα έδρας, αλλά όχι απέναντι στους Σίξερς.

Στη Δύση, θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για τη μάχη του τίτλου οι Φίνιξ Σανς και οι Λος Άντζελες Κλίπερς, από μηδενική αφετηρία.

https://youtu.be/ziPA2q4IU8w

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter