Νέα δικογραφία για απόπειρα βιασμού: Αυτή τη φορά σε βάρος στελέχους της ΕΟΚ

Νέα δικογραφία για απόπειρα βιασμού: Αυτή τη φορά σε βάρος στελέχους της ΕΟΚ

Συνεχίζονται οι καταγγελίες στη Δικαιοσύνη για εγκλήματα κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο φάκελος της καταγγελίας για απόπειρα βιασμού γυναίκας υπαλλήλου της ΕΟΚ, από ανώτατο στέλεχος της Ομοσπονδίας μπάσκετ. Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης έστειλε το θέμα στην εισαγγελία, αφού φαίνεται να προκύπτουν βαριές ποινικές ευθύνες.

Ο δράστης δεν έχει κατονομαστεί δημόσια, αλλά πρόκειται για παράγοντα με πολυετή θητεία σε κομβικές διοικητικές θέσεις της ΕΟΚ και μέλος του προεδρείου. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές της Ομοσπονδίας λόγω ορίου ηλικίας.

Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα το υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΟΚ διέπραξε σε βάρος της το 2014 τα εγκλήματα της απόπειρας βιασμού, της σεξουαλικής παρενόχλησης κατ’ εξακολούθηση, και της κατάχρηση εξουσίας προς το πρόσωπό της.

Η ανακοίνωση του υφυπουργείο Αθλητισμού έχει ως εξής: «Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, για διερεύνηση τυχόν αξιόποινων πράξεων, διαβίβασε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, καταγγελία υπαλλήλου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης κατά μέλους του προεδρείου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΚ. Η υπάλληλος καταγγέλλει το υψηλόβαθμο μέλος της διοίκησης της ΕΟΚ για απόπειρα βιασμού της το 2014, σεξουαλική παρενόχληση κατ’ εξακολούθηση, εκδικητικές συμπεριφορές και κατάχρηση εξουσίας προς το πρόσωπό της».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter