Μπαράζ σεισμικών δονήσεων στην Λέσβο μετά τα 4,9 Ρίχτερ

Μπαράζ σεισμικών δονήσεων στην Λέσβο μετά τα 4,9 Ρίχτερ

Μπαράζ σεισμικών δονήσεων σημειώνονται από το πρωί στην Λέσβο μετά τα 4,9 Ρίχτερ που καταγράφηκε στις 07:46 ώρα Ελλάδος, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Συγκεκριμένα, δύο νέες ισχυρές σεισμικές δονήσεις 4,8 και 4,5 της κλίμακας Ρίχτερ ακολούθησαν τον σεισμό των 4,9 Ρίχτερ.

Παράλληλα, καταγράφηκαν κι άλλες μικρότερες. Στις 07:47 ώρα Ελλάδος, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε ασθενή σεισμική δόνηση με μέγεθος 4,8 στην κλίμακα Ρίχτερ, σε απόσταση 232 χλμ. α/βα της Αθήνας και το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 46 χλμ. ν/νδ της Μήθυμνας. Στις 08:00 ώρα Ελλάδος, ακολούθησε νέα σεισμική δόνηση με μέγεθος 4,5 Ρίχτερ, σε απόσταση 231 Χλμ. ΑΒΑ της Αθήνας, με επίκεντρο στον θαλάσσιο χώρο 46 Χλμ. δ/νδ της Μυτιλήνης. 

 Ακολούθησε και νέα δόνηση 4,8 Ρίχτερ λίγα λεπτά πριν τις 11:00. 

Οι ειδικοί παρακολουθούν την εξέλιξη της μετασεισμικής ακολουθίας προκειμένου να δουν αν τα 4,9 Ρίχτερ ήταν ο κύριος σεισμός. 

Μιλώντας στο grtimes.gr. ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης είπε ότι μέχρι τώρα δεν έχει αναφερθεί κάποια ζημιά.

Όπως είπε ο δήμαρχος, οι σεισμικές δονήσεις που ακολούθησαν τον μεγαλύτερο σεισμό, ήταν επαναλαμβανόμενες και εκτός από την αναστάτωση δεν προκάλεσαν κάποιο άλλο πρόβλημα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter