Μυτιλήνη – Μεταναστευτικό: Ο γαλάζιος περιφερειάρχης αρνήθηκε να συναντηθεί με την Ευρωπαία Επίτροπο

Μυτιλήνη – Μεταναστευτικό: Ο γαλάζιος περιφερειάρχης αρνήθηκε να συναντηθεί με την Ευρωπαία Επίτροπο

Μεγάλος αριθμός πολιτών απέκλεισε σήμερα το κτήριο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στο λιμάνι της Μυτιλήνης όπου για τη 1 το μεσημέρι είχε προγραμματισθεί συνάντηση της Ευρωπαίας επιτρόπου Ίλβα Γιόχανσον και του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη και τους δημάρχους Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη και δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο.

Περίπου στις 12.30 το μεσημέρι και ενώ η κ. Γιόχανσον κατευθυνόταν από τη Σάμο προς τη Λέσβο, ο κ. Μουτζούρης απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους έκανε γνωστό ότι «αν θέλει η κ. Γιόχανσον ας συναντηθεί με τους δημάρχους ο ίδιος όμως δεν πρόκειται να συναντηθεί μαζί της».

Κύκλοι του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής σχολιάζοντας τη δήλωση Μουτζούρη σημείωσαν ότι «αν δεν έχει κάτι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να καταθέσει στο διάλογο για το νέο σύμφωνο μετανάστευσης τότε πράγματι δεν έχει νόημα η συνάντηση».

 

Αποχώρησαν οι ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας που εμπόδιζαν τους διαδηλωτές από το να φτάσουν στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου

Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε η πορεία διαμαρτυρίας από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προς τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής στη Μυτιλήνη. Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για την προοπτική κατασκευής νέας δομής και για τα όσα προτείνεται να περιλαμβάνονται στο νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης.

Υποχώρησε μετά από διαπραγματεύσεις ο φραγμός με κλούβες και άνδρες των ΜΑΤ στο Κιόσκι, που απέτρεπαν τους διαδηλωτές από το να φτάσουν στη γενική γραμματεία Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής.

Οι διαδηλωτές αυτή τη στιγμή έφτασαν έξω από τη Γενική γραμματεία όπου βρίσκεται η Ευρωπαία Επίτροπος. Ενώ αντιπροσωπία της Επιτροπής Αγώνα της επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Φωτογραφία: stonisi.gr

Ίλβα Γιόχανσον: Κάποια ακριτικά νησιά της Ελλάδας έχουν επωμιστεί βάρος και αυτό δεν είναι ανεκτό

Σε συνέντευξη Τύπου η επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης Ίλβα Γιόχανσον τόνισε πως υπάρχει έλλειψη ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής και πως κάποια ακριτικά νησιά της Ελλάδας έχουν επωμιστεί βάρος και αυτό δεν είναι ανεκτό.

«Πρέπει να κάνουμε ευρωπαϊκό το θέμα του προσφυγικού Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν όρια στην υπομονή και ότι αυτά έχουν εξαντληθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γιόχανσον».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, stonisi.gr

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter