Νέα αντεργατική «ραψωδία» Χατζηδάκη: «Οι εργαζόμενοι αποκτούν δύναμη»

Νέα αντεργατική «ραψωδία» Χατζηδάκη: «Οι εργαζόμενοι αποκτούν δύναμη»

Συνεχίζει ακάθεκτος την προσπάθεια υπεράσπισης και ωραιοποίησης του αντεργατικού νομοσχεδίου ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης. Παρά το ανελέητο «σφυροκόπημα» που δέχθηκε τόσο στις αρμόδιες επιτροπές από φορείς, αλλά και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ο ίδιος φρόντισε να ανοίξει νέο κύκλο «επιθέσεων» τόσο κατά των συνδικάτων, όσο και κατά της αριστεράς.

«Ποιοι είμαστε εμείς, η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ, τα υπόλοιπα κόμματα, τα συνδικάτα, που θα κάνουμε κουμάντο στη ζωή κάθε εργαζόμενου; Ποιοι είμαστε εμείς που θα πούμε στην εργαζόμενη μητέρα, πώς θα συμφιλιώσει την επαγγελματική με την προσωπική της ζωή;», επεσήμανε, υπογραμμίζοντας ότι: «τα συνδικάτα υπάρχουν για να υπηρετούν τους εργαζόμενους και δεν υπάρχουν οι εργαζόμενοι για να υπηρετούν τα συνδικάτα».

«Έχετε το μονοπώλιο στην υπεράσπιση των προνομίων ορισμένων συντεχνιών και ορισμένων συνδικαλιστών. Εσείς έχετε κάθε δικαίωμα να κάνετε αυτό το οποίο νομίζετε, αλλά και εμείς, που είμαστε ένα μεγάλο λαϊκό και ευρωπαϊκό κόμμα, προχωρούμε με τις αναγκαίες τομές και με τις αναγκαίες συνθέσεις», σημείωσε απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση.

Διαβάστε επίσης: Βουλή: Σφυροκόπημα από αντιπολίτευση και φορείς κατά του αντεργατικού νομοσχεδίου

Στη συνέχεια, δεν δίστασε να αναφέρει ότι το νομοσχέδιο – λαιμητόμος για τα εργασιακά «δίνει δύναμη στον εργαζόμενο και την οικονομία». 

«Προσπαθούμε να προχωρήσουμε με ρυθμίσεις για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και την προστασία του εργαζόμενου και γι’ αυτό το νομοσχέδιο δίνει δύναμη στον εργαζόμενο και την οικονομία. Προχωρούμε στο δρόμο της Ευρώπης και της κοινής λογικής», τόνισε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι η διάταξη για τον χρόνο εργασίας και τη διευθέτησή του «δίνει τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να συμφιλιώσουν την προσωπική με την επαγγελματική τους ζωή», συνεχίζοντας το επικοινωνιακό ρεσιτάλ της Τρίτης προς υπεράσπιση των όσων έρχονται στα εργασιακά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός χρησιμοποίησε το κυβερνητικό αφήγημα περί ρυθμίσεων ανταγωνιστικών για την οικονομία και βηματισμού… στην κοινή λογική, προσπαθώντας να κατευνάσει τις ήδη σφοδρές αντιδράσεις για το νομοθέτημα, λίγες ώρες πριν από την 24ωρη απεργία της Πέμπτης, κατά του νομοσχεδίου – εκτρώματος για τις εργασιακές σχέσεις και συνθήκες.

«Eμείς προχωράμε στο δρόμο της κοινής λογικής, εσείς προχωρήστε στο δρόμο του δογματισμού και της εμπάθειας», τόνισε απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter