Νέο σκάνδαλο με τα self test: Αντί για ατομικά, έφτασαν στα φαρμακεία συσκευασίες 25 τεμαχίων

Νέο σκάνδαλο με τα self test: Αντί για ατομικά, έφτασαν στα φαρμακεία συσκευασίες 25 τεμαχίων

Σε μία ακόμα γκάφα επιδόθηκε η κυβέρνηση η οποία εδώ και μέρες προωθεί την επιτυχία των self tests και πόσο σημαντικά είναι για την σταδιακή χαλάρωση των μέτρων.

Πριν προλάβει να κοπάσει ο θόρυβος από τις διαμαρτυρίες των φαρμακοποιών οι οποίοι είχαν διατυπώσει τις ενστάσεις τους για την υγειονομική επισφάλεια που εμπεριέχει η διαδικασία της αθρόας εισροής πολιτών στα φαρμακεία για την προμήθεια των self tests, το νέο επιτελικό μπάχαλο έρχεται να προστεθεί στο ήδη επιφορτισμένο κλίμα.

Όπως κατήγγειλε στο Open TV ο φαρμακοποιός Γιάννης Δαγρές, τα self tests που παρέδωσαν οι φαρμακαποθήκες, δεν είναι self test, αλλά, rapid test και μάλιστα σε συσκευασίες των 25 τεμαχίων κι όχι ατομικές συσκευασίες, κάτι που έρχεται σαφώς σε αντίθεση με τα προαπαιτούμενα που ετέθησαν από τον διαγωνισμό. Συγκεκριμένα, στον διαγωνισμό στην παράγραφο 5 του παραρτήματος ΣΤ’ αναφορικά με τις τεχνικές προδιαγραφές των Self Test. Αναφέρει συγκεκριμένα, «τα testνα παρέχονται είτε σε ατομική είτε σε συσκευασία περισσότερων τεμαχίων ώστε να είναι επιδεκτικά ατομικής διανομής (πχ χωρίς να είναι αναγκαίος ο διαμοιρασμός διαλυμάτων από τον χρήστη)».

«Για μένα έχει γίνει γκέλα και χοντρή γκέλα. Περιμέναμε kits αυτόνομα, αλλά βλέπουμε rapid test κι όχι self test. Μας έχουν δώσει συσκευασία με 25 kits. Κανονικά πρέπει να επιστραφούν αυτά. Θα τα δώσουμε ένα ένα, αν τα αφήσουν. Θα το κάνουμε αναγκαστικά, αλλά δεν είναι ασφαλές. Περιμέναμε αυτόνομες συσκευασίες του ενός. Μας έφεραν rapid test αντιγόνου με την μπατονέτα. Συγκεκριμένα η φαρμακαποθήκη μας προμήθευσε με το Sars-cov-2 Rapid Antigen rapid test» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Έτσι, οι φαρμακοποιοί καλούνται τώρα να μοιράσουν τα υλικά του τεστ σε…  ατομικά σακουλάκια, για να αρχίσουν να τα παραδίδουν σε μαθητές και καθηγητές που θα πάνε στα φαρμακεία για να αναζητήσουν.

Η εταιρεία Roche Diagnostics, είναι μία από τις πέντε που προκρίθηκαν μετά από Τεχνική Αξιολόγηση ανάμεσα σε 30 εταιρείες που κατέθεσαν προσφορές και δεσμεύτηκε για την παράδοση μέχρι σήμερα Τετάρτη περίπου δύο εκατομμύρια  self test.  Ωστόσο, δεν έχουν τη μορφή κιτ ατομικής και ετοιμοπαράδοτης συσκευασίας και ο φαρμακοποιός καλείται τώρα να συνθέσει μόνος του το κιτ και να δημιουργήσει το τελικό προϊόν, την ώρα που η κυβέρνηση βιάζεται να ανοίξει τα σχολεία.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter