Νέα γκάφα από την κυβέρνηση: Με πρόστιμο απειλείται φαρμακείο που επισκέφθηκε ο Μητσοτάκης

Νέα γκάφα από την κυβέρνηση: Με πρόστιμο απειλείται φαρμακείο που επισκέφθηκε ο Μητσοτάκης

«Γούρι»… φέρεται πως έφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο φαρμακείο που επισκέφθηκε το Σάββατο 10 Απριλίου στην Καλλιθέα για να παραλάβει τεστ κορονοϊου για την κόρη του, που είναι μαθήτρια Λυκείου.

Όλως τυχαίως μαζί του βρισκόταν συνεργείο του Αθηναϊκού Πρακτορείου, κάμερες, φωτογράφοι και άλλοι άνθρωποι των ΜΜΕ που υποστήριζαν το συγκεκριμένο «επικοινωνιακό τρικ».

Αλλά η κυβέρνηση φαίνεται πως και πάλι έκανε το «θαύμα» της, καθώς  επέλεξε φαρμακείο που δεν έπρεπε να λειτουργεί τις συγκεκριμένες ώρες.

Διαβάστε επίσης: Επιτελικό φιάσκο: Στο αμαξοστάσιο λόγω βλάβης τα 23 από τα 40 πολυδιαφημισμένα νοικιασμένα λεωφορεία

Σύμφωνα με τον τρόπο λειτουργίας των φαρμακείων, για να ήταν νόμιμα ανοιχτό το εν λόγω φαρμακείο στη συμβολή των οδών Δαβάκη και Σωκράτους στην Καλλιθέα, το Σάββατο, θα έπρεπε, ή να έχει δηλωθεί σαββατιάτικη εφημερία, ή να λειτουργεί με το διερυμένο ωράριο που περιλαμβάνει και τα Σάββατα, με την υποχρέωση να δηλώνεται στον Σύλλογο και την Περιφέρεια για κάθε δίμηνο.

Διαβάστε εδώ τη λίστα με τα ωράρια των φαρμακείων (στη σελίδα 30 αναγράφεται το συγκεκριμένο φαρμακείο)

Οι πίνακες ωστόσο που είναι αναρτημένοι για το διευρυμένο ωράριο Μαρτίου-Απριλίου, αναφέρουν ότι οι κ.κ. ΝΥΧΑΣ ΜΙΧΑΗΛ και ΝΥΧΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ για το συγκεκριμένο φαρμακείο έχουν δηλώσει ότι θα λειτουργούν στο διευρυμένο ωράριο μόνο Δευτέρα ως Παρασκευή από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ (στη σελίδα 30 της λίστας).

Μάλιστα, πηγές από τους φαρμακοποιούς αναφέρουν ότι εφόσον συνάδελφός τους λειτουργεί χωρίς να είναι αναρτημένη ούτε εφημερία ούτε διευρυμένο ωράριο, έχει υποπέσει σε πειθαρχική παράβαση που τιμωρείται με πρόστιμο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter