Νέες κινητοποιήσεις υγειονομικών – «Ζητάμε δώρο Πάσχα και μας δίνουν άδεια καλάθια» (Photos)

Νέες κινητοποιήσεις υγειονομικών – «Ζητάμε δώρο Πάσχα και μας δίνουν άδεια καλάθια» (Photos)

Σε κινητοποιήσεις την Πέμπτη, 22 Απριλίου προχώρησαν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας 9 το πρωί με 3 το μεσημέρι που είχε προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ.

Οι εργαζόμενοι, μεταξύ άλλων, απαιτούν άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων. Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας με μόνιμο προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό, έγκαιρη προμήθεια όλων των ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων.

Στο υπουργείο Υγείας, που ήταν για άλλη μια φορά αποκλεισμένο από αστυνομικές δυνάμεις, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία πραγματοποίησαν συγκέντρωση.

Η ΠΟΕΔΗΝ απαίτησε να μπει μέσα αντιπροσωπεία πέντε ατόμων αλλά βρέθηκε αντιμέτωπη με διμοιρία των ΥΜΕ και των ΜΑΤ, που με σπρωξίματα εμπόδισε τους εργαζόμενους να μπουν στο υπουργείο. Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν την αδιαφορία του υπουργείου στα αιτήματά τους.

Διαβάστε επίσης: Νέο φοιτητικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη – Αντιδρούν στο νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη

Νωρίτερα, οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας ξεκινώντας από την πλατεία Μαβίλη.

Η πορεία περιελάμβανε χαιρετισμούς από συναδέλφους τους από τα νοσοκομεία, ενός λεπτού σιγή για τους νεκρούς υγειονομικούς και …αυγά (λόγω Πάσχα) στο Μαξίμου.

Σε μια συμβολική κίνηση άφησαν άδεια καλάθια στο δρόμο, τονίζοντας: «Ζητάμε δώρο Πάσχα και μας δίνουν άδεια καλάθια».

Παρών στην πορεία ήταν και ο πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» Κώστας Καταραχιάς, ο οποίος κατήγγειλε τη στοχοποίηση και τη συνδικαλιστική δίωξη σε βάρος του, ενώ κάλεσε τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία σε κλιμάκωση του αγώνα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter