Νέο βροντερό «όχι» φοιτητών και εκπαιδευτικών στον νόμο Κεραμέως – «Με ΜΑΤ και βία δεν γίνεται παιδεία» (Photos)

Νέο βροντερό «όχι» φοιτητών και εκπαιδευτικών στον νόμο Κεραμέως – «Με ΜΑΤ και βία δεν γίνεται παιδεία» (Photos)

Νέα μαζικά συλλαλητήρια έλαβαν χώρα την Πέμπτη τόσο στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, με τη φοιτητική, τη μαθητική και την εκπαιδευτική κοινότητα να δηλώνουν με κάθε τρόπο την αντίθεσή τους στον νέο νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, διαδηλώνοντας για σχολές ανοιχτές στους φοιτητές και κλειστές στις αστυνομικές δυνάμεις.

Στην Αθήνα, το πλήθος των διαδηλωτών κατευθύνθηκε προς τη Βουλή φωνάζοντας συνθήματα κατά της αστυνομοκρατίας στα Πανεπιστήμια (μέτρο το οποίο θα εφαρμοστεί από τον Σεπτέμβρη, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος), αλλά και κατά της κυβέρνησης. «ΝΔ και Κεραμέως ακούστε το καλά, ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά» και «με ΜΑΤ και βία δεν γίνεται παιδεία», ήταν τα κυριότερα συνθήματα που ακούστηκαν στο κέντρο της Αθήνας.

Το παρών έδωσαν φοιτητικοί σύλλογοι, όπως το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, αλλά και Ομοσπονδίες καθηγητών, όπως η ΟΛΜΕ και το Συντονιστικό Αδιόριστων Αναπληρωτών. Η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή ήταν διακριτή, με αστυνομικούς να πραγματοποιούν ελέγχους σε όσους πλησίαζαν στο σημείο της συγκέντρωσης, ενώ στην Πανεπιστημίου είχε τοποθετηθεί αύρα. Μετά το τέλος της πορείας σημειώθηκαν μικροεντάσεις μεταξύ ορισμένων διαδηλωτών και της αστυνομίας έξω από την ΑΣΟΕΕ.

Μαζικό ήταν και το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης. Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν πορεία από την Πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου που τελεί υπό κατάληψη φτάνοντας στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, φωνάζοντας συνθήματα κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας, της καθιέρωσης Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αλλά και υπέρ του ανοίγματος των σχολών με όλα τα μέτρα για τον κορονοϊό.

Στο περιθώριο του συλλαλητηρίου έγιναν επεισόδια, μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και διαδηλωτών. Οι άγνωστοι πέταξαν βόμβες μολότοφ και οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε τουλάχιστον μία προσαγωγή διαδηλωτή, ενώ έχουν καταγραφεί τουλάχιστον δύο τραυματισμοί, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας έλαβαν, ή θα λάβουν χώρα συλλαλητήρια σε αρκετές ακόμη πόλεις της χώρας, όπως η Πάτρα, τα Γιάννενα, το Ηράκλειο, η Αλεξανδρούπολη και η Κομοτηνή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter