ΝΔ προστατεύει Καλογρίτσα: Δεν καλεί πρώτο μάρτυρα τον εργολάβο και εξαιρεί τον γιο του

ΝΔ προστατεύει Καλογρίτσα: Δεν καλεί πρώτο μάρτυρα τον εργολάβο και εξαιρεί τον γιο του

Πολιτική εργολαβία της ΝΔ υπέρ του άλλοτε αφερέγγυου Χρήστου Καλογρίτσα αποδεικνύεται η Προανακριτική Επιτροπή.

Η συμπολίτευση όχι μόνο δεν καλεί πρώτο μάρτυρα τον πρωταγωνιστή της υπόθεσης, δίνοντας την ευκαιρία στον εργολάβο να αντικρούσει την κατάθεση του υπαλλήλου του που κατέρριψε το αφήγημα περί διαμεσολάβησης του Νίκου Παππά με την οικογένεια Χούρι, αλλά αρνείται και την κλήση του Ιωάννη – Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, ο οποίος ήταν ο ιδιοκτήτης της εταιρίας που μετείχε στη διαγωνιστική διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες.

Δείτε επίσης: Θεοδωρικάκο και Στουρνάρα καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική 

Η κυβερνητική πλειοψηφία επέβαλλε πρώτο μάρτυρα στην Προανακριτική το στέλεχος της Τοξότης, κ. Τόμπρα, αντί του Χρ. Καλογρίτσα, ο οποίος θα είναι ο αμέσως επόμενος. Σύμφωνα με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η κίνηση αυτή αποσκοπεί στη διευκόλυνση και κατάλληλη προετοιμασία του άλλοτε αναξιόπιστου εργολάβου για τη ΝΔ. Ο κ. Τόμπρας έχει υποστηρίξει ότι διαμεσολάβησε για τις επαφές με την πλευρά Χούρι, αδειάζοντας επί της ουσίας τον εργοδότη του που πασχίζει να καταστήσει ως διαμεσολαβητή τον πρώην υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής. Έτσι, γνωρίζοντας το περιεχόμενο της κατάθεσης Τόμπρα ενώπιον της Επιτροπής, ο Χρ. Καλογρίτσας θα έχει τον χρόνο να προετοιμαστεί για να αντικρούσει τον συνεργάτη του. Βέβαια, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο αναίρεσης όσων κατέθεσε στις εισαγγελικές Αρχές ο κ. Τόμπρας, σενάριο που προσφέρει άλλη μία εξήγηση για τη σπουδή της συμπολίτευσης.

Κατά τις πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής και μέλος της πλειοψηφίας, Ανδρέας Νικολακόπουλος, παραδέχτηκε άθελά του πως ο Χρ. Καλογρίτσας έχει υποπέσει σε αντιφάσεις στις καταθέσεις του και γι΄ αυτό ορίζεται δεύτερος στη σειρά των μαρτύρων. «Μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε επειδή είστε πλειοψηφία…» φέρεται να σχολίασε δηκτικά η Θεοδώρα Τζάκρη, καλώντας τον πρόεδρο, Σταύρο Κελέτση, να προστατεύσει την πλειοψηφία από τον διασυρμό, αφού στην «υπόθεση Καλογρίτσα» πρώτος μάρτυρας καλείται ο «κλητήρας του εργολάβου».

Εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ, έντονα αντέδρασε και ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Βιλιάρδος, χαρακτηρίζοντας -κατά τις πληροφορίες- ύποπτη την επιμονή της ΝΔ να μην καλέσει πρώτο μάρτυρα τον Χρ. Καλογρίτσα. Στο ίδιο μήκος κύματος και το ΚΚΕ, το οποίο επέμενε στην κλήση του Χρ. Καλογρίτσα κατά προτεραιότητα, κάτι που έκανε και το ΚΙΝΑΛ μέχρι η Νάντια Γιαννακοπούλου -σύμφωνα με τις πληροφορίες- να αναιρέσει την εισήγησή της υπερψηφίζοντας αυτήν της ΝΔ.

Εξαίρεσαν τον Βλαδίμηρο Καλογρίτσα

Η δεύτερη πολιτική λαθροχειρία έγκειται στην εξαίρεση του γιου του εργολάβου από τη διαδικασία. Μπορεί ο Ιωάννης – Βλαδίμηρος Καλογρίτσας να ήταν ο ιδιοκτήτης της εταιρίας που μετείχε στον διαγωνισμό για τις άδειες και εκδότης του Documento, όμως, η ΝΔ αποφάσισε να μην τον εντάξει στη λίστα μαρτύρων της Επιτροπής. Πρόκειται για άλλη μία πολιτική εξυπηρέτηση της πλειοψηφίας στον Χρ. Καλογρίτσα, ο οποίος προσπαθεί να αποτρέψει οποιαδήποτε εμπλοκή του γιου του στην υπόθεση.

«Θα εξετάσουμε αυτούς που θέλουμε, θέλετε δε θέλετε…» διεμήνυσε σε έντονο ύφος ο Π. Πολάκης, με τον Δ. Μαρκόπουλο να του συνιστά να μην προκαλεί ένταση γιατί «δεν έχει κάμερες για show». «Έχουμε ανοικτό κατάλογο μαρτύρων και θες να δημιουργήσεις εντυπώσεις» σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ, με τον Θ. Πλεύρη να υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε προτάσεις – «πυροτεχνήματα» αναφερόμενος στους Γ. Στουρνάρα και Τ. Θεοδωρικάκου. «Δηλαδή, εμείς να πούμε τον Σπίρτζη;» διερωτήθηκε και η Ν. Γιαννακοπούλου φέρεται να πήρε τη σκυτάλη ζητώντας την κλήση του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Άριστα 10!»

Με μεγάλη δόση ειρωνείας σχολιάζουν κοινοβουλευτικές πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσα εκτυλίχθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση της Προανακριτικής, βάζοντας «άριστα 10» στους βουλευτές της συμπολίτευσης που «μόνοι τους το αφήγημα με το “καλημέρα σας”».

Αναλυτικά όσα επισημαίνουν πηγές της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ:

Οι μεθοδεύσεις της Ν.Δ. στην προανακριτική για τον Νίκο Παππά, αποκαλύφθηκαν χωρίς περιστροφές από την πρώτη ημέρα.

Στην εναρκτήρια συνεδρίαση για την κλήτευση των μαρτύρων, η κυβερνητική πλειοψηφία οδήγησε την διαδικασία πέρα από τα όρια της λογικής.

1. Αρνήθηκε την κατάθεση του Βλαδίμηρου Ιωάννη Καλογρίτσα, δηλαδή του ανθρώπου ο οποίος συμμετείχε στον διαγωνισμό, με το επιχείρημα ότι «δεν έχει να συνεισφέρει κάτι» !

2. Αρνήθηκε να είναι πρώτος μάρτυρας ο βασικός «κατήγορος» Χρήστος Καλογρίτσας.

3. Ο αντιπρόεδρος Ανδρέας Νικολακόπουλος παραδέχτηκε ότι ο Χρ. Καλογρίτσας έχει υποπέσει σε αντιφάσεις, κατά τις καταθέσεις τους στα Αρχές.

Τους βάζουμε άριστα 10 ! Ξηλώνουν μόνοι τους το αφήγημα με το «καλημέρα σας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter