Νοσοκομείο Ρίου: Σοβαρή καταγγελία και ερωτηματικά για ιατρική εξέταση ασθενή

Νοσοκομείο Ρίου: Σοβαρή καταγγελία και ερωτηματικά για ιατρική εξέταση ασθενή

Σοβαρά ερωτηματικά ως προς τον τρόπο διαχείρισης και εκτέλεσης των ιατρικών εντολών και των συνταγών που αφορούν ασφαλισμένους πολίτες, προκύπτουν για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, μετά την σοβαρή γραπτή καταγγελία γυναίκας στο apokalypseis.com, σύμφωνα με την οποία η μαγνητική τομογραφία για την οποία παραπέμφθηκε, βρέθηκε ψευδώς μέσα στο ηλεκτρονικό σύστημα να έχει εκτελεστεί…

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή της γυναίκας από τον Πύργο Ηλείας που έστειλε στο www.apokalypseis.com. Τα πλήρη στοιχεία της είναι διαθέσιμα στους ελεγκτικούς μηχανισμούς του Υπουργείου Υγείας.

«Ονομάζομαι… Ταλαιπωρούμαι με συνεχή χειρουργεία τα 6 τελευταία χρόνια λόγω κάποιου τροχαίου που είχα πριν από χρόνια στην Αθήνα όπου και διέμενα. Πλέον κατοικώ στη γενέτειρα μου τον Πύργο Ηλείας μαζί με την οικογένειά μου για φροντίδα και αποκατάσταση. Τα τελευταία 3 χρόνια ο γιατρός που με παρακολουθεί εργάζεται στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Στις 4 Ιουνίου πηγαίνοντας σε προγραμματισμένο ραντεβού με τον γιατρό μου και κατόπιν ακτινογραφίας στη ποδοκνημική μου (Αρ) πόδι κρίθηκε ότι χρειάζεται περαιτέρω έλεγχος και με παρέπεμψε σε μαγνητική τομογραφία, συστήνοντας μου λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης αν ήταν εφικτό (λόγω οικονομικής κατάστασης) να την πραγματοποιήσω όσο πιο γρήγορα γίνεται σε ιδιωτική κλινική και όχι σε δημόσιο φορέα που ενδεχομένως να μην υπήρχε γρήγορο διαθέσιμο ραντεβού.. Παίρνοντας το παραπεμπτικό μου λοιπόν ακολούθησα όλες τις τυπικές διαδικασίες στο γραφείο κίνησης (σφραγίδες κλπ)και αποχώρησα.

Το ραντεβού μου σε ιδιωτική κλινική κλείστηκε για τις 10 Ιουνίου στον Πύργο Ηλείας. Πηγαίνοντας λοιπόν εκεί να πραγματοποιήσω την μαγνητική τομογραφία ανακαλύπτω μαζί με τη γραμματεία της κλινικής ότι έχω αντίγραφο και ΟΧΙ το πρωτότυπο της εξέτασης πράγμα που σημαίνει ότι το παραπεμπτικό μου δε γίνεται δεκτό… Η γραμματεία όμως είχε όλη τη καλή διάθεση να με εξυπηρετήσει και συνεχίζει και πληκτρολογεί τον ΑΜΚΑ μου και μου λένε έκπληκτοι ότι η μαγνητική έχει ήδη γίνει!!!!!!!

Η μαγνητική τομογραφία είναι μια εξέταση με πολύ υψηλό κόστος, της τάξεως των 236,95 € και όπως καταλαβαίνουμε όλοι μας δεν είναι εφικτό να τη πληρώνουμε χωρίς συνταγογράφηση…

Η συνέχεια της ίδιας μέρας και της επομένης ήταν πολύ αγχωτική γιατί απευθύνθηκα σε ιδιώτη ορθοπεδικό στον Πύργο και παρόλες τις προσπάθειες που έκανε, δε του επέτρεπε το σύστημα να μου ξανά γράψει μαγνητική τομογραφία.. Εχω μείνει λοιπόν χωρίς εξέταση και με το άγχος τι έχει το πόδι μου και πως θα κάνω εξέταση και με πολλά ερωτηματικά βεβαίως – βεβαίως για το ποιος πλαστογράφησε τον ΑΜΚΑ μου και καρπώθηκε τα 35,54 που αντιστοιχούν στον ασφαλισμένο.

Τα τηλεφωνήματα που έγιναν στο Ρίο ήταν πάρα πολλά χωρίς να δώσει κανένας απολύτως τη σημασία που θα έπρεπε.. Επειδή αυτή την στιγμή η υγεία μου δε μου επιτρέπει μετακινήσεις απευθύνθηκα σε δικηγόρο ο οποίος απογοητεύτηκε και αυτός από τη συμπεριφορά των εργαζομένων του συγκεκριμένου νοσοκομείου και με παρότρυνε σε αυτό που διαβάζετε σήμερα. Δηλαδή σε δημόσια καταγγελία για να ενημερωθούν και οι αρμόδιοι του Υπουργείου Υγείας…»

πηγή: apokalypseis.com

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter