Ντοκουμέντο ντροπής: Άνθρωποι διασωληνωμένοι σε κοινούς θαλάμους

Ντοκουμέντο ντροπής: Άνθρωποι διασωληνωμένοι σε κοινούς θαλάμους

Εικόνες οι οποίες αποκαλύπτουν το δράμα που καθημερινά εκτυλίσσεται στα νοσοκομεία της χώρας φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Documento που κυκλοφορεί την Κυριακή, 21 Μαρτίου.

Οι φωτογραφίες, μία μόνο εκ των οποίων βλέπετε τώρα, επιβεβαιώνουν όσα εδώ και μήνες καταγγέλλουν γιατροί και νοσηλευτές. Ότι δηλαδή ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε κοινούς θαλάμους, ελλείψει κρεβατιών σε μονάδες εντατικής θεραπείας, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα η ίδια τους η ζωή.

Από τις εικόνες και τις μαρτυρίες γιατρών τις οποίες εξασφαλίσαμε, προκύπτει ότι γίνεται επιλογή των ασθενών οι οποίοι θα νοσηλευτούν σε ΜΕΘ, πράγμα που σημαίνει ότι επιλέγεται και ποιος ασθενής θα πεθάνει, δεδομένου ότι οι εκτός ΜΕΘ διασωληνωμένοι είναι πολύ πιθανότερο να χάσουν τη μάχη για τη ζωή.

Κι όλα αυτά, ενώ η κυβέρνηση είχε έναν ολόκληρο χρόνο να προετοιμαστεί και γνώριζε, τόσο από τις επισημάνσεις γιατρών και νοσηλευτών όσο και απ’ όσα συμβαίνουν στο εξωτερικό, ότι θα προκύψει πρόβλημα.

Τελικώς, έπειτα από τόσους μήνες παλινωδιών και λόγω της αλλοπρόσαλλης και επικίνδυνης πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη, καταλήξαμε με ρεκόρ κρουσμάτων (χθες καταγράφηκαν πάνω από 2.700) και διασωληνωμένων (χθες ήταν 649), να μην διαθέτουμε κρεβάτια στις ΜΕΘ και οι ασθενείς να διασωληνώνονται πρόχειρα σε κοινούς θαλάμους με τους κινδύνους για τη ζωή τους να είναι προφανείς.

Υπενθυμίζεται ότι την ίδια ώρα που ασθενείς κυριολεκτικά πεθαίνουν έξω από τις ΜΕΘ, η διοίκηση του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη παρέπεμψε στον εισαγγελέα γιατρό ο οποίος προ μηνών είχε δηλώσει ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα κρεβάτια στις ΜΕΘ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter