Ξεπέρασε τον εαυτό του με τη νέα κωλοτούμπα ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης

Ξεπέρασε τον εαυτό του με τη νέα κωλοτούμπα ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης

Η νέα κωλοτούμπα του Άδωνη Γεωργιάδη στο θέμα της φαρμακευτικής κάνναβης δεν εξέπληξε κανέναν.

Η απόφαση ήταν κυβερνητική, να διευκολυνθεί η καλλιέργεια και η επεξεργασία της κάνναβης που ήδη έχει προσελκύσει σημαντικά κεφάλαια από το εξωτερικό. Φυσικά δεν ανακάλυψε τώρα η ΝΔ την οικονομική διάσταση και τα οφέλη της φαρμακευτικής κάνναβης.

Αλλά όταν ήταν στην αντιπολίτευση έκανε την κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ, αφενός για να κολακεύσει το πιο χαμηλού επιπέδου κοινό της και αφετέρου για να διαχειριστεί η ίδια σαν κυβέρνηση τις επενδύσεις και τα “επιχειρηματικά πρότζεκτ” που πάντα αφήνουν και την σχετική “χρυσόσκονη”.

Φυσικά της ήταν παντελώς αδιάφορο το γενικότερο συμφέρον της ελληνικής οικονομίας, το μόνο που είχε σημασία ήταν να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ με κάθε μορφή λαϊκιστικής αντιπολίτευσης που στήριζαν τα ΜΜΕ που τώρα την εξαργυρώνουν με διαφημιστικά πακέτα εκατομμυρίων ευρώ. Το θέμα της φαρμακευτικής κάνναβης είναι ένα ενδεικτικό της αντίληψης της ΝΔ.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Γεωργιάδης ήταν ο πλέον κατάλληλος να το διαχειριστεί στο πολιτικό και επικοινωνιακό επίπεδο. Αυτή την φορά βέβαια ο πολυπράγμων υπουργός Ανάπτυξης στο ρητορικό επίπεδο ξεπέρασε τον εαυτό του ζητώντας συγγνώμη από τον Νίκο Καρανίκα, ο οποίος για την αντι-ΣΥΡΙΖΑ προπαγάνδα ήταν ο επόμενος στόχος μετά τον Παύλο Πολάκη.

Διαφορετική είναι η στάση του ομόσταυλού του από τον ΛΑΟΣ, νυν υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, ο οποίος προτίμησε να παραμείνει στις παρωχημένες αντιλήψεις του δείχνοντας ότι στοχεύει πάντα στο πιο καθυστερημένο πολιτικά κοινό της δεξιάς. Φυσικά ο κ. Βορίδης δεν είναι αφελής, απλά θεώρησε ότι εν αντιθέσει προς τον συνάδελφό του που διακρίνεται για τις κωλοτούμπες του βοηθά το πολιτικό του προφίλ να δείξει συνέπεια.

Ο κ. Βορίδης είχε εκφράσει τις επιφυλάξεις του και στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου όταν είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά η κυβερνητική πρωτοβουλία και είχε προκύψει η πρώτη αντιπαράθεσή του με τον κ. Άδωνη Γεωργιάδη και εμμέσως με τον πρωθυπουργό. Κάπως έτσι ο κ. Βορίδης κάρφωσε μεν τον παλιό του φίλο λέγοντας «γι αυτά ρωτήστε τον Άδωνη», αλλά για την ουσία του θέματα κρύφτηκε πίσω από την κομματική νομιμοφροσύνη: «έχω κάνει τις τοποθετήσεις μου στο υπουργικό, έχω διατυπώσει τις θέσεις μου, δεσμεύομαι από τη συλλογικότητα των αποφάσεων και δεν σχολιάζω τοποθετήσεις συναδέλφων».

Βέβαια η μεγαλύτερη κωλοτούμπα συνολικά της κυβέρνησης δεν είναι το νομοσχέδιο για την κάνναβη αλλά το Μακεδονικό καθώς αναμένονται στην Βουλή τα πρωτόκολλα συνεργασίας με τη Βόρειο Μακεδονία. Για τον μεν Άδωνη οι συνάδελφοί του δεν έχουν αμφιβολία, όπως λένε μεταξύ τους « μπορεί να ζητήσει άλλη μία συγγνώμη», για τους συναδέλφους του όμως «μακεδονομάχους» θα είναι πρόβλημα η ψήφιση, πολύ περισσότερο μάλιστα που μία ομάδα βουλευτών δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν ότι κι αν γίνει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter