Οι απειλές κατά του Κώστα Βαξεβάνη πρωτοσέλιδο στη Die Welt

Οι απειλές κατά του Κώστα Βαξεβάνη πρωτοσέλιδο στη Die Welt

Πρωτοσέλιδο με φωτογραφία παρουσίασε η γερμανική εφημερίδα Die Welt στο φύλλο της 14ης Μαΐου τις απειλές δολοφονίας κατά του εκδότη του Documento Κώστα Βαξεβάνη.

Σημειώνει μάλιστα με νόημα πως «όπως ο Καραϊβάζ έτσι και ο Βαξεβάνης ασχολήθηκε πάρα πολλές φορές με το θέμα της διαφθοράς στην Ελλάδα».

Συγκεκριμένα η εφημερίδα αναφέρει:

«Μετά από τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ στην Αθήνα στις 9 Απριλίου κι αφού υπήρξαν δημοσιεύματα και για προσπάθειες δολοφονίας έναντι και άλλων δημοσιογράφων, οι Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα απαίτησαν από την ΕΛ.ΑΣ να προστατεύσει καλύτερα τους δημοσιογράφους στην Ελλάδα.

Πιο πριν ο Κώστας Βαξεβάνης, ιδιοκτήτης της εφημερίδας Documento, δήλωσε δημόσια ότι υπάρχουν υποψίες πως είναι αυτός σε μια λίστα υποψήφιος για δολοφονία. Όπως ο Καραϊβάζ έτσι και ο Βαξεβάνης ασχολήθηκε πάρα πολλές φορές με το θέμα της διαφθοράς στην Ελλάδα. Τελευταία ασχολιόταν με τη διαφθορά (κάνει λόγο για εγκληματική σπείρα αστυνομικών που εκβιάζανε νυχτερινά κέντρα) εντός της ΕΛΑΣ.

Ο Κώστας Βαξεβάνης μίλησε επίσης και για τον παρουσιαστή Μένιου Φιουρθιώτη.

Αυτός προφασίζονταν απειλές δολοφονίας εναντίον και η αστυνομία τον κάλυπτε πλήρως. Τελικά αποδείχθηκε ότι σκηνοθέτησε ο ίδιος αυτές τις απειλές με αποτέλεσμα τη σύλληψή του στις 27 Απριλίου.

Ο Φουρθιώτης μετά τη σύλληψή του, εκτός των άλλων, ρωτήθηκε και για τον σχεδιασμό δολοφονίας ενάντια στον Κώστα Βαξεβάνη.

Σε συνεργασία με τους Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter