Οι… Μόριες της Ευρώπης δεν τέλειωσαν

Οι… Μόριες της Ευρώπης δεν τέλειωσαν

Tο «ιερατείο» των Βρυξελλών αλλά και η κυβέρνηση Μητσοτάκη κρύβονται πίσω από την υποκρισία τους όταν προσπαθούν να πείσουν ότι οι… Μόριες τέλειωσαν. Μάλιστα, μοιάζει να προκαλούν πικρά την πραγματικότητα, όταν επιχειρούν να εμφανίζουν σαν αποτελεσματική ή δυναμικά εξελισσόμενη την αποτυχημένη πολιτική της «ευρωπαϊκής αλληλεγγύης» του Δουβλίνου και της δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας. Στη δεύτερη διακοινοβουλευτική «Διάσκεψη υψηλού επιπέδου για τη μετανάστευση και το άσυλο στην Ευρώπη», αποτυπώθηκαν σε στοιχεία, οι χρεοκοπημένες τακτικές και η εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού/προσφυγικού από την ΕΕ. Οι αρνητικές επιπτώσεις είναι εμφανείς και στην Ελλάδα, τόσο για τους κατατρεγμένους που φτάνουν στη χώρα μας όσο και για τους κατοίκους, ιδίως των νησιών, που τους υποδέχονται σε δυσμενείς συνθήκες.

Οπως ανέφερε ενδεικτικά στην παρέμβαση του, κατά τη δεύτερη διακοινοβουλευτική Διάσκεψη, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης, μόνο τον τελευταίο μήνα, «είχαμε τρεις θανάτους και μία γέννα κυριολεκτικά στην πύλη του κέντρου της ΒΙΑΛ στη Χίο, ενώ πάνω από 1000 ασυνόδευτα ανήλικα καταγράφονται σε καθεστώς αστεγίας». Σχοινί-κορδόνι η πολιτική της ΕΕ. συνεχίζει να εγκλωβίζει χιλιάδες σε «στρατόπεδα φυλακές» στην Ελλάδα κι οι κάτοικοι συνεχίζουν να εναντιώνονται στην κατασκευή τους.

Κατά την ανάλυση του Περισσού, η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ενωσης επιδιώκει στο έδαφος των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και σχεδιασμών για τη μεγαλύτερη διείσδυσή της σε τρίτες χώρες, είτε προέλευσης είτε διέλευσης μεταναστών, να επωφεληθούν οι δικοί της επιχειρηματικοί όμιλοι σε βάρος των ανταγωνιστών της ΗΠΑ, Κίνας και Ρωσίας. Ολα αυτά αποτυπώνονται, στις απελάσεις με την συνδρομή της Frontex, στην καταστολή στη Θέουτα, την πόλη της Αφρικής, απέναντι από το Γιβραλτάρ, στις απελάσεις Σύριων προσφύγων από τη Δανία , στους ισχυρισμούς ότι οι Μόριες τελείωσαν οι οποίοι διαψεύδονται…

Απάντηση σ΄ αυτή τη βαρβαρότητα, σύμφωνα με την Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, «αποτελεί η κοινή πάλη των εργαζομένων σε κάθε χώρα, μεταναστών και προσφύγων, το δυνάμωμα της αλληλεγγύης, ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, καταπολεμώντας την ξενοφοβία, απομονώνοντας τις ρατσιστικές κραυγές».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter