Οι νέοι που παρτάρουν και οι φοβέρες του υπουργού

Οι νέοι που παρτάρουν και οι φοβέρες του υπουργού

Κάποιες φορές αρκεί µια φράση για να µας οδηγήσει σε τόσο πολλούς συνειρµούς και σκέψεις. Από την άλλη, µπορεί να είµαστε συνηθισµένοι σε κυνικές και προκλητικές δηλώσεις από µέλη της κυβέρνησης των «αρίστων», αλλά ξεφεύγει πλέον από τα συνηθισµένα να λέγεται από την κυβερνητική εκπρόσωπο: «Μακάρι οι νέοι να επιδείξουν το ίδιο πάθος και τον ίδιο ενθουσιασµό µε τα οποία παρτάρουν και για τον εµβολιασµό τους που θα ανοίξει σύντοµα και για τις υπόλοιπες οµάδες», θέλοντας να στοχοποιήσει και πάλι τους νέους µε αφορµή και πάλι κάποια πάρτι.

Ενώ όµως παρουσιάζεται να παρακολουθεί όσα λαµβάνουν χώρα, δεν έκανε καµιά αναφορά στον βουλευτή της Ν∆ που ξεφάντωσε σε γλέντι µε συνοδεία µουσικής, χωρίς µάσκα, µέχρι το ξηµέρωµα. Άλλωστε η παραβίαση των µέτρων από τον πρωθυπουργό και τα στελέχη της Ν∆ είναι το σύνηθες και γι’ αυτό κουβέντα για τον βουλευτή της Ν∆ που για άλλη µία φορά παραβίασε τα µέτρα που επιβάλλουν στους απλούς πολίτες.

Οµως, σύµφωνα µε στοιχεία είναι αποδεδειγµένο ότι οι νέοι είναι πολύ πιο σοβαροί και υπεύθυνοι και αυτό αποτυπώνεται από τα αριθµητικά δεδοµένα των εµβολιασµών. Αυτό που θα περίµενε κάποιος είναι οι µεγαλύτερες ηλικίες να σπεύδουν να εµβολιαστούν.

Βλέπουµε όµως ότι οι ηλικίες άνω των 60 έχουν πολύ λιγότερη συµµετοχή από ό,τι περίµεναν και επιπλέον τα αποτελέσµατα του πολυδιαφηµιζόµενου εµβολιασµού και της ανοσίας του πληθυσµού απέχουν πολύ από αυτά που φαντάζονταν. Επειδή λοιπόν το αφήγηµα δεν βγαίνει, τα εύκολα θύµατα είναι έτοιµα και συγχρόνως σε τέτοιες περιπτώσεις οι αλαζόνες επιστρατεύουν τις απειλές και τις φοβέρες.

Ακούσαµε λοιπόν τον υπουργό Ανάπτυξης να χρησιµοποιεί ως παράδειγµα την αναφορά ξενοδόχου ότι υπάρχουν εργαζόµενοί του που δεν δέχονται να εµβολιαστούν, για να καταλήξει κυνικά ότι θα πρέπει να αναλάβουν και τις συνέπειες της απόφασής τους, γιατί δεν µπορεί µια επιχείρηση να κινδυνεύει να κλείσει.

Είναι ο ίδιος που µε τον ίδιο χοντροκοµµένο τρόπο προανήγγειλε απολύσεις το 2013 για τους εκπαιδευτικούς –και άλλους εργαζόµενους–, επειδή ήταν τεµπέληδες ή άχρηστοι. Το θέµα τους βέβαια για να γίνει απολύτως ξεκάθαρο δεν είναι ούτε η πανδηµία ούτε το εµβόλιο ούτε η επάρκεια στην εργασία είναι απλώς το νεοφιλελεύθερο όραµά τους για µια κοινωνία χωρίς νόµους, κανόνες, δικαιώµατα και µε τον εργαζόµενο έρµαιο στις ορέξεις και τις απαιτήσεις της εκάστοτε εξουσίας. Επιπλέον µια κοινωνία όπου ο ιδιωτικός τοµέας ανθίζει ξεκοκαλίζοντας δοµές και υπηρεσίες του δηµοσίου που του «χαρίζουν» οι ανάλγητες νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις.

Είναι γεγονός ότι έχουµε µια κυβέρνηση αυταρχική, δογµατική, υποκριτική και αλαζονική. Προκειµένου να υποδυθούν ότι όλα πάνε καλά µε τη διαχείριση της πανδηµίας και την πορεία των εµβολιασµών δεν διστάζουν να πετάξουν λάσπη και να γίνουν εντελώς επικίνδυνοι µε τις αποφάσεις που παίρνουν. Βλέποντας την τουριστική σεζόν να χάνεται και την οικονοµία να φυλλοροεί τα παίζουν όλα για όλα.

Έχουν βέβαια και τα χορηγούµενα ΜΜΕ και τη «δηµόσια» ΕΡΤ, που για να µας παραπλανήσουν και να αλλάξει η ατζέντα µάς παρουσιάζουν καθηµερινά γεγονότα ρουτίνας του αστυνοµικού ρεπορτάζ και λαϊφστάιλ παλαιάς κοπής κατά βούληση. Μια άλλη πραγµατικότητα για να χορτάσει το µάτι, να φοβηθεί ο διπλανός και να ονειρευτεί ο γείτονας µια άλλη ζωή.

Κάπως έτσι είναι η πραγµατικότητα στη χώρα µας! Πολλά όµως είναι στο χέρι µας, αρκεί να µην το ξεχνάµε!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter