Οι ταινίες του Σαββατοκύριακου: «Αθώος» υπό 42 βαθμούς Κελσίου

Οι ταινίες του Σαββατοκύριακου: «Αθώος» υπό 42 βαθμούς Κελσίου

Μια ισπανική και μια ελληνική σειρά κεντρίζουν την προσοχή μας αυτό το Σαββατοκύριακο. Το κοινό τους στοιχείο; Μια ιστορία μυστηρίου με ερωτικό πρόσχημα.

Ο Αθώος

Πρόκειται για τη νέα σειρά μυστηρίου του Οριόλ Πάουλο, δημιουργού του θρίλερ «Αόρατος επισκέπτης» που είχε μεγάλο σουξέ στη χώρα μας πριν από τέσσερα χρόνια. Η ιστορία είναι βασισμένη σε ένα μυθιστόρημα του συγγραφέα Χάρλαν Κομπέν που προσφάτως υπέγραψε ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο με το Netflix για τη μεταφορά 14 βιβλίων του. Ο «αθώος» είναι ένα από αυτά. Ο βασικός χαρακτήρας του τίτλου είναι ο νεαρός Ματέο (ο ηθοποιός Μάριο Κάσας πρωταγωνιστούσε και στον «Αόρατο επισκέπτη») που ύστερα από ατυχή καβγά σε ένα μπαρ καταδικάζεται σε 4 χρόνια φυλάκιση για τον εξ αμελείας φόνο του Ντάνιελ. Όταν αποφυλακίζεται ξεκινά τη ζωή του από την αρχή με τους καλύτερους οιωνούς: μαζί με την αγαπημένη του Ολίβια μετακομίζει σε ένα ονειρικό σπίτι ενώ η είδηση ότι θα γίνει για πρώτη φορά πατέρας ολοκληρώνει την ευτυχία του. Όμως ένα περίεργο συμβάν που συμβαίνει κατά τη διάρκεια ενός επαγγελματικού ταξιδιού της Ολίβια δημιουργεί τις υποψίες στον Ματέο ότι η αγαπημένη του ίσως να κρύβει ένα κρίσιμο μυστικό. Η αργόσυρτη αφήγηση ξετυλίγει αργά και βασανιστικά τα σεναριακά τρικ μιας πλοκής που αρέσκεται στο διφορούμενο και τις εκπλήξεις. Ο κυρίως σεναριογράφος Οριόλ Πάουλο γνωρίζει τον τρόπο να αναδείξει τις δυνατές γωνιές του αστυνομικού μυστηρίου και να συντηρήσει έντεχνα την ατμόσφαιρα αγωνίας. Ο «Αθώος» προβάλλεται στο Netflix.

42°C

Η νέα σειρά της Cosmote Tv είναι ένα ελληνικό νεονουάρ και αναμένεται να γίνει το χιτ της εποχής αφού αποτελεί κράμα τριών ασυναγώνιστων συστατικών (θέρος, έρωτας και θρίλερ) με τα γυρίσματα στην Κέρκυρα να φέρνουν ακόμη πιο κοντά το περίφημο «Greek summer». Δύο περίεργοι θάνατοι που συντελούνται με διαφορά 6 ετών κι έχουν μια ανατριχιαστική ομοιότητα (η κοινή τοποθεσία που εντοπίστηκαν τα άψυχα κορμιά των δύο γυναικών) οδηγούν τα μέλη της «καταραμένης» οικογένειας μπροστά σε ένα κουβάρι ενοχών και μυστικών που ξετυλίγεται με αρκετά λειτουργικό -έως και προκλητικό τρόπο- που είναι βέβαιο ότι θα ιντριγκάρει τον τηλεθεατή. Η σειρά που σκηνοθέτησε ο Γιώργος Παπαβασιλείου κι έχει πρωταγωνιστές μια πλειάδα νέων ταλαντούχων ηθοποιών (Ναταλία Swift, Κώστας Νικούλι, Μιχαήλ Ταμπακάκης κ.α. ) καθώς και μερικούς διάσημους εγχώριους αστέρες (Χρήστος Λούλης, Κατερίνα Λέχου, Έμιλυ Κολιανδρή, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Μπέτυ Αποστόλου, Τέο Αλεξάντερ  κ.α.) βασίζεται σε μια ιδέα της Ναταλύ Δούκα που μετέτρεψαν σε σενάριο ο Σέργιος Κωνσταντινίδης και η Κάλλια Παπαδάκη. Ολοκληρώνεται σε 8 επεισόδια τα οποία μπορεί να τα παρακολουθήσει κάποιος back 2 back αρχής γενομένης από αυτό το Σαββατοκύριακο. Η σειρά «42°C» προβάλλεται στην Cosmote Tv.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter