Ολα είναι ατμός

Ολα είναι ατμός

Ενας πολιτικά αναλώσιμος άντρας που καμώνεται τον υπουργό Υγείας, «ένα πουκάμισο αδειανό» κι ένας ρίψασπις στον πόλεμο της πανδημίας, ένας ευδιάκριτος από το ύψος του (ως πρώην μπασκετμπολίστας) της πολιτικής προπαγάνδας είχε το θράσος να μας παραδώσει μαθήματα υψηλού πατριωτισμού, μέγιστης ανιδιοτέλειας και κρυστάλλινου ήθους χωρίς ίχνος ενσυναίσθησης για τα όσα βιώνουν οι Ελληνες με την αντικειμενική συνευθύνη του.

«Για μια ακόμη νύχτα, ιατροί, νοσηλευτές και όλο το προσωπικό είναι στα νοσοκομεία μας κάνοντας το καθήκον τους με αυταπάρνηση. Δεν μπορώ να σκεφτώ πιο πατριωτικό τρόπο που θα μπορούσαν αυτοί οι άνθρωποι να δείξουν τον σεβασμό τους στην πατρίδα ενόψει των εορτασμών των 200 ετών» δήλωσε ανερυθρίαστα ο αμετροεπής και επικίνδυνος για τη δημόσια υγεία υπουργός.

Περισσότερη σημασία από το τι είπε έχουν το πότε και πού το είπε.

Ο σκιώδης υπουργός της φανερής συμφοράς –την παραμονή του εορτασμού των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821– επέλεξε να επισκεφθεί

το «Ερρίκος Ντυνάν» για να κάνει το εθνεγερτικό και πατριωτικό του κήρυγμα.

Επισκέφθηκε το κάποτε ιδρυματικού χαρακτήρα νοσοκομείο (δημόσιου και μη κερδοσκοπικού συμφέροντος) που μια άλλη δεξιά κυβέρνηση, στην οποία επίσης συμμετείχε ως υπουργός, μετέτρεψε εν μια νυκτί σε ιδιωτικό παραμάγαζο της Τράπεζας Πειραιώς παραβιάζοντας κατάφωρα τη νομιμότητα.

Αυτό το παραμάγαζο το οποίο με τη συνδρομή του Ιδρύματος Ωνάση η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πάλεψε να επαναφέρει υπό δημόσιο έλεγχο και που η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη φρόντισε να παραμείνει προικώο της τράπεζας, έχοντας βγει (σήμερα) προς πώληση σε ιδιωτικά συμφέροντα μεγάλων ξένων ομίλων.

«Δεν μπορώ να σκεφτώ πιο πατριωτικό τρόπο» μας είπε ο υπουργός επί της υγείας και δεν ντράπηκε που το είπε, όπως «ειπώθηκαν ψέματα, που ντράπηκαν τα ίδια, μια και δεν ντράπηκαν τα στόματα που τα είπαν» όπως είπε ο Μενέλαος Λουντέμης.

Ακριβώς δίπλα, μεσοτοιχία, είναι το γνωστό δημόσιο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, το επονομαζόμενο και «νοσοκομείο των φτωχών».

Οχι, δεν επισκέφθηκε τον Ερυθρό ο κ. υπουργός για να βγάλει λόγο βαθιά πατριωτικό, αφού αποτελεί διακεκαυμένη ζώνη γι’ αυτόν είναι persona non grata.

Μόλις λίγες μέρες πριν το δημόσιο νοσοκομείο (χειρουργικής κατεύθυνσης) με αιφνιδιαστική προφορική (!) ανακοίνωση της διοίκησής του μετατράπηκε σε νοσοκομείο 24ωρης καθημερινής εφημέρευσης για αποκλειστική νοσηλεία ασθενών με κορονοϊό, χωρίς προσλήψεις προσωπικού, χωρίς νέες πρόσθετες κλίνες ΜΕΘ, με 13 ειδικευμένους παθολόγους για 15 ιατρικά τμήματα.

Παραμονή 25ης Μαρτίου, την ώρα που ο κ. υπουργός έλεγε «οι άνθρωποι να δείξουν τον σεβασμό τους στην πατρίδα» από το «Ερρίκος Ντυνάν», το οποίο φρόντισε να παραμείνει Covid-free, διαθέτει 45 κλίνες ΜΕΘ και είχε 30 από αυτές κενές, ακριβώς δίπλα στον Ερυθρό, όπου οι 14 όλες κι όλες κλίνες ΜΕΘ ήταν γεμάτες, διασωληνωμένοι περίμεναν τη μεταφορά τους σε άλλα νοσοκομεία και οφθαλμίατροι καλούνταν να εκτελέσουν ιατρικές πράξεις στους νοσηλευόμενους με κορονοϊό.

Αυτά συμβαίνουν όταν ο «ατσίδας» υπουργός, ως νέος Θρασύβουλας, φιλοσοφεί: «Ολα είναι ατμός».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter