Συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο για το 8ωρο: «Να αποσυρθεί τώρα το εργασιακό έκτρωμα»

Συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο για το 8ωρο: «Να αποσυρθεί τώρα το εργασιακό έκτρωμα»

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας και η πορεία κατά του εργασιακού νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση και στόχο έχει να πλήξει βασικά εργασιακά δικαιώματα, όπως το 8ωρο και το δικαίωμα στην απεργία.

Την κινητοποίηση στηρίζουν το ΠΑΜΕ, δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστερά και συλλογικότητες εργαζομένων.

Το συλλαλητήριο, πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή πολλών σωματείων, φοιτητών και συλλογικοτήτων και παρά τη μεταφορά της αρχικά προγραμματισμένης για σήμερα 24ωρης απεργίας για τις 10 Ιουνίου, με τα σωματεία να επικρίνουν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΕΚΑ για προσπάθεια αποσυντονισμού του απεργιακού μετώπου. Εκτός από το ΠΑΜΕ τη διαφωνία τους με τη μεταφορά της απεργίας έχουν εκφράσει αρκετά σωματεία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, που καλούν τα μέλη τους να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις.

Η μαζική πορεία με αιτήματα την απόσυρση του νομοσχεδίου και την προστασία του εργασιακού οκταώρου, ξεκίνησε μετά τις 19:00 από τα Προπύλαια και ολοκληρώθηκε έξω από τη Βουλή λίγο μετά τις 20:30.

Παρών στο συλλαλητήριο είναι και ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Το νομοθετικό αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας δεν βελτιώνεται. Δεν πρέπει καν να κατατεθεί στη Βουλή. Πρέπει να αποσυρθεί εδώ και τώρα. Βρισκόμαστε σήμερα εδώ και θα βρισκόμαστε κάθε μέρα στους δρόμους του αγώνα για να υπερασπίσουμε τον ημερήσιο σταθερό χρόνο εργασίας, το οκτάωρο, ενάντια στην διευθέτηση που μας γυρίζει πίσω στον Μεσαίωνα τη στιγμή που πρέπει να διεκδικήσουμε και να κατοχυρώσουμε το 7ωρο, το 35ωρο, το πενθήμερο, να μην καταργηθεί η κυριακάτικη αργία και να μπορούν οι εργάτες, οι εργαζόμενοι, μέσα από τα σωματεία τους, μέσα από τις συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες τους να αποφασίζουν για τις μορφές πάλης που θέλουν να ακολουθήσουν για τα αιτήματα και το περιεχόμενο των διεκδικήσεων τους. Ο αγώνας μπορεί να είναι δύσκολος, όμως τελικός νικητής θα είναι ο ίδιος ο εργαζόμενος λαός».

«Όλες και όλοι στον αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση και χτυπάει την καρδιά των εργατικών δικαιωμάτων, διαλύει το 8ωρο, ξεμοναχιάζει τους εργαζόμενους απέναντι στα δόντια της εργοδοσίας, χτυπάει τη συνδικαλιστική δράση, τα σωματεία, το δικαίωμα στην απεργία! Δεν αφήνει τίποτα ανέγγιχτο!» αναφέρει το ΠΑΜΕ στο κάλεσμά του στην σημερινή πορεία και την απεργία της επόμενης Πέμπτης. Παράλληλα παροτρύνει: «Να πυκνώσουν οι πρωτοβουλίες ενημέρωσης στους εργασιακούς χώρους σε Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα, στους χώρους υγείας και εκπαίδευσης. Με συσκέψεις, με γενικές συνελεύσεις, με περιοδείες και εξορμήσεις! Να μη μείνει εργαζόμενος ανενημέρωτος για το περιεχόμενο του αντεργατικού εκτρώματος! Όσα ψέματα κι αν χρησιμοποιούν η κυβέρνηση και οι εργοδοτικές ενώσεις, όσο φτιασίδωμα προσπαθεί να του ρίξει η ηγεσία της ΓΣΕΕ, το νομοθετικό έκτρωμα δε διορθώνεται!».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter