Ολυμπιακοί Αγώνες: Πιθανό το «κεκλεισμένων των θυρών»

Ολυμπιακοί Αγώνες: Πιθανό το «κεκλεισμένων των θυρών»

Το «Τόκιο 2021» άφησε για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο διεξαγωγής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων χωρίς θεατές.

H παραδοχή ακούστηκε από τα χείλη της προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής Σέικο Χασιμότο. ««Στόχος μας είναι να έχουμε πάντα γεμάτα γήπεδα. Λαμβάνοντας υπόψη όμως τα απαραίτητα μέτρα για την καταπολέμηση του ιού, δεν πρέπει να υπερφορτώσουμε τις ιατρικές υπηρεσίες», ήταν η λακωνική τοποθέτησή της.

Oι σχετικές αποφάσεις επρόκειτο να ληφθούν μέσα στον Απρίλιο, αλλά ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί κάτι σχετικό. Το πρώτο βήμα ήταν ο αποκλεισμός των ξένων επισκεπτών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τα αγορασμένα εισιτήρια ήδη εξαργυρώθηκαν.

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Οργανωτικής Επιτροπής επανέλαβε και σήμερα ότι είναι ανέφικτη δεύτερη αναβολή των Αγώνων, ενώ το ενδεχόμενο της ματαίωσης έχει αποκλειστεί σε όλους τους τόνους, τόσο από τους Ιάπωνες όσο και από τη ΔΟΕ.

Το -αυστηροποιημένο- εγχειρίδιο που αναμένεται να κυκλοφορήσει τις επόμενες ώρες μιλάει για (τριήμερη καραντίνα μετά την άφιξη και) υποχρεωτικά καθημερινά τεστ για όλους τους αθλητές, αλλά και για όσους θα έρχονται σε επαφή μαζί τους: μέλη των αποστολών, δημοσιογράφους, εθελοντές κ.α. Το αρχικό σχέδιο μιλούσε για έλεγχο ανά τετραήμερο.

Η διάρκεια των συνεντεύξεων δεν θα ξεπερνάει τα 90 δευτερόλεπτα, ενώ η χρήση των δημόσιων μέσων μεταφοράς θα απαγορεύεται προληπτικά. Για τις πρώτες δύο εβδομάδες, δεν θα επιτρέπεται καν πρόσβαση σε εστιατόρια, μπαρ και άλλους δημόσιους χώρους. Οι διαπιστευμένοι θα πρέπει να δηλώνουν κάθε τους κίνηση και να τις περιορίζουν στον άξονα ξενοδοχείο-γήπεδα.

Πιθανός εμβολιασμός όσων προέρχονται από το εξωτερικό δεν θα εξαιρεί κανέναν από το πρωτόκολλο. Στην Ιαπωνία, έχει εμβολιαστεί λιγότερο από το 1% του πληθυσμού, ενώ η περιοχή του Τόκιο κηρύχθηκε εκ νέου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι τις 11 Μαΐου, όπως και άλλες μεγαλουπόλεις.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter