Οργή για το ακαταδίωκτο! Στο Documento που κυκλοφορεί – μαζί το Docville

Οργή για το ακαταδίωκτο! Στο Documento που κυκλοφορεί – μαζί το Docville

Αμνήστευε και μη ερεύνα

• Βουλώνουν στόματα για να θωρακίσουν τον Κυριάκο και την κυβέρνηση

• Οργή από τον ιατρικό, νομικό και πολιτικό κόσμο για την παράνομη νομοθέτηση

• Απαιτείται διαφάνεια με τη δημοσίευση των πρακτικών

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΏΣΤΕΣ: «ΕΊΣΤΕ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΊΑ ΜΑΣ»

Συμβόλαιο δολοφονίας κατά Βαξεβάνη

«Δεν περιμένω τίποτε από την αστυνομία. Μοναδική ουσιαστική δύναμή μας είναι ο κόσμος, ανεξάρτητα από πολιτικές πεποιθήσεις, που θέλει να ζει σε ένα δημοκρατικό κράτος που δεν έχει δεσμούς με το παρακράτος»

ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ ΣΤΟ DOCUMENTO : «Πήρα την υπόθεση πάνω μου»

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας επιβεβαιώνει τα πλαστά self tests, μιλά για πόλεμο συμφερόντων και εξηγεί πώς ματαίωσε τον διαγωνισμό

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ανοιγμα Τσίπρα για συνεργασίες στον εργατικό χώρο

«ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ» Μπλέξαν οι γραμμές Δένδια – Μητσοτάκη

Εσωκομματική αμφισβήτηση, κυπριακό στην ομίχλη και λαϊκή δυσαρέσκεια

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Ο φίλος Πατέλης και το μεγάλο κόλπο του Πόλσον

«ΛΕΊΑ» €60 ΔΙΣ. Μοντέλο Πινοσέτ στην επικουρική ασφάλιση

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΣΧΙΣΜΑ Η κλειστή λίγκα των «ανταρτών» με τα πολλά χρέη για την πανδημία

To Docville

Οι τελευταίες κυκλοφορίες βιβλίων στο Docville που κυκλοφορεί με το Documento

Ο εμβληματικός ερμηνευτής Λάκης Χαλκιάς μιλάει στην Έμυ Ντούρου για τα «Αναστάσιμα», τη νέα του δουλειά η οποία θα κυκλοφορήσει τη Μ. Παρασκευή με το Documento. Τα «Αναστάσιμα», τα οποία ξεκίνησαν από ιδέα του Ε. Ζάχου Παπαζαχαρίου, είναι «μπουζουκοτράγουδα απάνω σε βυζαντινορεμπέτικους κυρίως δρόμους, που κουβαλάνε τους στίχους ταπεινά και οικεία, χωρίς να τους σκεπάζουν» εξηγεί ο ειδικευμένος σε προφορικούς πολιτισμούς της ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής εθνομουσικολόγος Γιάννης Γιάρος.

Ο Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης, συγγραφέας και μεταφραστής της βιογραφίας του Γούντι Άλεν «Σχετικά με το τίποτα» (Εκδόσεις Ψυχογιός), μιλάει στον Κωνσταντίνο Καΐμάκη για τον Αμερικανοεβραίο δημιουργό.

Με την ευκαιρία της έκδοσης του τόμου «1821, Η επανάσταση των Ελλήνων» (Ελληνικά Γράμματα) ο ομότιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ και ιστορικός Θάνος Βερέμης συζητάει με τον Παναγιώτη Φρούντζο για τη σύγκρουση προνεωτερικότητας – νεωτερικότητας στον τόπο μας η οποία συνεχίζεται έως τον καιρό μας.

Ο Βαγγέλης Ραπτόπουλος συζητάει με την Έμυ Ντούρου για την αυτοβιογραφία του («Ό,τι καλύτερο μου έχει συμβεί», Εκδόσεις Κέδρος), τη λαϊκότητα, τον Στίβεν Κινγκ, την έκλειψη του έρωτα και του σεξ.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Χάρης Αθανασιάδης γράφει για τη δυστοπία του νεοφιλελευθερισμού, οι φασματικές παρουσίες περασμένων καιρών, τον μη-τόπο του Τόμας Μορ και τη διεκδίκηση ενός καλύτερου μέλλοντος.

Η Εμυ Ντούρου επιλέγει ενδιαφέροντα tips από την τριλογία της γεωγραφίας/γεωπολιτικής του Τιμ Μάρσαλ («Αιχμάλωτοι της γεωγραφίας», «Υψώνοντας τείχη» και «Για μια σημαία», Εκδόσεις Διόπτρα).

Μια επιλογή από τα πολύ αξιόλογα βιβλία που εκδόθηκαν το πρόσφατο διάστημα και ήδη βρίσκονται στα ράφια των βιβλιοπωλείων.

. Και στην έκδοση των 4,5 ευρώ ένα βιβλίο 175 σελίδων: « Έτσι πολεμήσαμε στο Μεσολόγγι». Το χρονικό των Πολιορκημένων και η ηρωική Έξοδος του Μεσολογγίου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter