Ο Αδωνης παρουσιάζει την αποχώρηση της Πίτσος από την Ελλάδα ως μη γενόμενη

Ο Αδωνης παρουσιάζει την αποχώρηση της Πίτσος από την Ελλάδα ως μη γενόμενη

Με κοινή δήλωσή τους ο Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Χαρίτσης και ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Χάρης Μαμουλάκης, με αφορμή τη δήλωση του Υπ. Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, για την “Πίτσος”, τονίζουν ότι «ο υπουργός προσπαθεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα και να παρουσιάσει την αποχώρηση της Πίτσος από την Ελλάδα, ως μη γενόμενη».

Η δήλωση των Αλ. Χαρίτση και Χ. Μαμουλάκη

«Οι δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης για την Πίτσος, προκαλούν θλίψη αλλά και αγανάκτηση. Θλίψη, γιατί αποδεικνύουν ότι η Πολιτεία υποχώρησε οριστικά από τη θεσμοθετημένη απαίτηση να αποζημιωθεί η χώρα μας για τα σκάνδαλα Siemens. Αλλά και αγανάκτηση, γιατί με άκρως προκλητικό τρόπο ο Υπουργός προσπαθεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα και να παρουσιάσει την αποχώρηση της Πίτσος από την Ελλάδα, ως μη γενόμενη. Όσο όμως κι αν προσπαθεί, το μαύρο – άσπρο δεν γίνεται. Και το γεγονός ότι η Πίτσος, έπειτα από ενάμιση και πλέον αιώνα στην Ελλάδα κι αφού άντεξε δυο παγκόσμιους πολέμους, οικονομικά κραχ και μνημόνια, μετέφερε την παραγωγή της στην Τουρκιά, θα αποτελεί μια ακόμα μαύρη σελίδα στο δήθεν success story της κυβέρνησης ΝΔ.».

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση της Siemens – και παρά το ότι η πολυεθνική είχε αναλάβει με νόμο τη δέσμευση να επενδύσει στην Πίτσος, προκειμένου να αποζημιώσει τη χώρα μας για τα κακουργήματα της διαφθοράς στα οποία είχε εμπλακεί – η παραγωγή της Πίτσος μεταφέρθηκε στην Τουρκία. Η παραπάνω απόφαση, υλοποιήθηκε με την ανοχή της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία ανέχθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα τους τακτικισμούς της εταιρείας και δεν προχώρησε, ως όφειλε, στην εφαρμογή του σχετικού νόμου. Άξιο αναφοράς, αλλά και δείγμα της επενδυτικής απαξίωσης που υπάρχει σήμερα για την Ελλάδα, είναι και το γεγονός ότι η Siemens αρνήθηκε ακόμη και την ενοικίαση των εγκαταστάσεών της σε άλλους επιχειρηματίες που θα συνέχιζαν την παραγωγή της Πίτσος, εμμένοντας στην απόφαση της μεταφοράς στην Τουρκία.

 Άδωνης: «Θα εξαγοραστούν όλα τα εργοστάσια της Πίτσος»

Σήμερα ο Αδ. Γεωργιάδης σε τηλεοπτική του εμφάνιση επανέλαβε το ίδιο “έργο” μιλώντας για επαναλειτουργία της γραμμής παραγωγής που υπήρχε στην Πίτσος και παρουσιάζοντας ως πραγματικότητα περίπου ότι “θα εξαγοραστούν όλα τα εργοστάσια της Πίτσος” από τον επιχειρηματία Μπακατσέλο.

Χθες σε ανάρτησή του είχε μιλήσει για “επαναλειτουργία των εγκαταστάσεων της Πίτσος”, που φυσικά δεν ισχύει…καθώς η Pyramis του Μπατατσέλου πρόκειται για την ώρα να εξαγοράσει δύο γραμμές παραγωγής του εργοστασίου του Ρέντη.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter