Ο Γεραπετρίτης σε ρόλο λοιμωξιολόγου υπόσχεται άνοιγμα των σχολείων και μετακινήσεις το Πάσχα

Ο Γεραπετρίτης σε ρόλο λοιμωξιολόγου υπόσχεται άνοιγμα των σχολείων και μετακινήσεις το Πάσχα

Υποσχέσεις για άνοιγμα των σχολείων και μετακινήσεις από νομό σε νομό ακόμα και πριν το Πάσχα έσπευσε να δώσει ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης πριν καλά καλά συνεδριάσει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Προκαταλαμβάνοντας ή κατευθύνουν ακόμα τις αποφάσεις της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, ο Γιώργος Γεραπετρίτης, σαν άλλος λοιμωξιολόγος μιλώντας το πρωί στο ΣΚΑΙ έκανε εκτενείς αναφορές στο άνοιγμα του λιανεμπορίου, το σχεδιαζόμενο άνοιγμα των σχολείων (κόντρα στις αμφιβολίες των επιστημόνων), της εστίασης, ακόμη και των μετακινήσεων για τον εορτασμό του Πάσχα.

Παρά τις επιφυλάξεις των λοιμωξιολόγων τόσο για τις μετακινήσεις το Πάσχα όσο και για τα σχολεία δεδομένου ότι τα κρούσματα αυξάνονται, με τον καθηγητή Τζανάκη να προβλέπει ακόμα και 5.000 κρούσματα σήμερα ή αύριο, ο Γιώργος Γεραπετρίτης μοιράζει υποσχέσεις.

Εκτίμησε λοιπόν,  ότι  τη Δευτέρα, 12 Απριλίου, θα ανοίξουν τα σχολεία. «Νομίζω τη Δευτέρα θα ανοίξουν τα σχολείαΗ προδιάθεσή μας είναι να ανοίξει η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση», ανέφερε συγκεκριμένα επαναλαμβάνοντας ότι «η διάθεση της κυβέρνησης είναι βεβαίως η δευτεροβάθμια εκπαίδευση και πρωτίστως τα λύκεια».

Σχετικά με τις μετακινήσεις την περίοδο του Πάσχα, αν και ο  υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος απέφυγε το πρωί να μιλήσει με χρονοδιαγράμματα λέγοντας ότι  ήταν «νωρίς ακόμα να δώσουμε τέτοιες πληροφορίες» για το τι θα γίνει το Πάσχα, ο Γιώργος Γεραπετρίτης δύο ώρες αργότερα δήλωσε ότι η πιθανότητα να μπορέσουμε να ταξιδέψουμε το Πάσχα στα χωριά μας θα είναι μια μεγάλη ανάσα. «Καλώς εχόντων των πραγμάτων, εάν δεν έχουμε κάποια μεγάλη επιδημιολογική επιβάρυνση, είναι λογικό να επιτραπεί η υπερτοπική μετακίνηση κατά τη διάρκεια του Πάσχα, όχι σε περιοχές όμως που θα είναι εξαιρετικά επιβαρυμένες. Το λογικό είναι περιοχές που βρίσκονται στο ίδιο επιδημιολογικό επίπεδο, να είναι σχετικώς προσβάσιμες», δήλωσε.

Ερωτηθείς επίσης για το άνοιγμα του λιανεμπορίου με click-away και click-inside υποστήριξε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιδιώκει να… αντικαταστήσει με την έξοδο στα καταστήματα τις συναντήσεις των πολιτών στα σπίτια, σε πλατείες, έξω από καφέ, κτλ…

Σχετικά με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, ο υπουργός Επικρατείας παραδέχτηκε ότι παρατηρείται μια μικρή σταθεροποίηση προς αύξηση των κρουσμάτων ωστόσο το συνέδεσε με τα τεστ που γίνονται.

Σχολιάζοντας την κατάσταση στο ΕΣΥ, ο κ. Γεραπετρίτης δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή εμφανίζεται μια σταθερότητα σε ό,τι αφορά στις εισαγωγές και στις νοσηλείες στην Αττική σημειώνοντας επιμένοντας ότι υπάρχει μια.. μικρή αναμονή για τις κλίνες ΜΕΘ την ώρα που οι διασωληνομένοι ασθενείς κάνουν ουρά ενώ κάποιοι καταλήγουν ακόμα και πριν προλάβουν να μεταφερθούν στην Μονάδα.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter