Ο διεθνής Τύπος documentonews.gr: Συνωμοσία στην Ιορδανία – Καθολικό Πάσχα μέσα στην πανδημία

Ο διεθνής Τύπος documentonews.gr: Συνωμοσία στην Ιορδανία – Καθολικό Πάσχα μέσα στην πανδημία

Ο γύρος του κόσμου μέσα από τα πρωτοσέλιδα ευρωπαϊκών* και αμερικανικών εφημερίδων.

Στις ΗΠΑ οι Financial Times γράφουν: «Η Ιορδανία κατηγορεί τον πρώην διάδοχο για συνωμοσία με το εξωτερικό με σκοπό την αποσταθεροποίηση του βασιλείου». Ο υπουργός εξωτερικών της χώρας, Αϊμάν Σαφάντι  δήλωσε χτες ότι η συνωμοσία του πρίγκιπα Χάμζα, ετεροθαλή αδερφού του βασιλιά Αμπντάλα, είχε διαλυθεί. Η Wall Street Journal: «Στο δεύτερο Πάσχα μέσα στην πανδημία, οι χριστιανοί μαζεύονται για να αγαλλιάσουν». Πιστοί σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν το καθολικό Πάσχα ελπίζοντας σε αναγέννηση της κανονικότητας. Η Washington Post: «Οι ΗΠΑ είναι στη θέση οδηγού στην παγκόσμια ανάπτυξη». Η άνοδος, που πιστώνεται στους εμβολιασμούς και το πακέτο στήριξης,  θέτει ένα προσωρινό τέρμα στην κυριαρχία της Κίνας. Και οι New York Times: «Εικοσιπέντε σε ένα αυτοκίνητο: ένα επικίνδυνο πέρασμα κατέληξε σε θρήνους». Το δυστύχημα με το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν στριμωγμένοι 25 μετανάστες, που είχε ως αποτέλεσμα  το θάνατο 13 από αυτούς, υπογραμμίζει την απόγνωση των ανθρώπων που συσσωρεύονται στα  νότια σύνορα των ΗΠΑ.

Στη Γαλλία, η Libération τιμά τον αγώνα για το δικαίωμα στην άμβλωση: «Μανιφέστο των 343: η μάχη για τις αμβλώσεις δεν έχει κερδηθεί». Πενήντα χρόνια από τότε που έσπασαν το ταμπού της άμβλωσης με ένα θεμελιώδες κείμενο που άνοιξε το δρόμο στο νόμο της Σιμόν Βέιλ για την αποποινικοποίηση των διακοπών κύησης, πέντε από τις «343 πόρνες» που συμμετείχαν στο κίνημα αφηγούνται την εμπλοκή τους. Και αμύνονται ξανά ένα δικαίωμα που είναι μονίμως υπό απειλή. Η Le Monde: «Μπορεί να τηρηθεί το νέο χρονοδιάγραμμα;», αναρωτιέται η εφημερίδα για τους στόχους που έχει θέσει ο Μακρόν, οι οποίοι αποτελούν θέμα συζήτησης. Και η Le Figaro: «Η Βιρμανία αντιμέτωπη με το φάσμα του εμφυλίου πολέμου». Καθώς το στρατόπεδο των δημοκρατικών δυνάμεων οργανώνεται πολιτικά και οι ένοπλες εθνοτικές ομάδες κινητοποιούνται κατά της χούντας, ο ΟΗΕ προειδοποιεί ότι επίκειται ένα «λουτρό αίματος».

Στη Βρετανία η Daily Telegraph γράφει: «Κάνετε τεστ δυο φορές την εβδομάδα καθώς οι κανόνες του lockdown χαλαρώνουν». Οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθεύονται δωρεάν τεστ καθώς ξανα-ανοίγει η οικονομία. Ο Guardian: «Δύο τεστ την εβδομάδα για όλους καθώς ο ΠΘ αντιμετωπίζει αντιδράσεις για το διαβατήριο κορονοϊού». Ο Μπόρις Τζόνσον θα δώσει το περίγραμμα ενός νέου σχεδίου ενώ οι ειδικοί προειδοποιούν για τις λύσεις του ποδαριού. Ο Independent: «Rapid test για όλους σε μια προσπάθεια να χαλαρώσουν τους περιορισμούς». Τη διανομή τους ανακοίνωσε ο ΠΘ ενώ ετοιμάζει την αποκάλυψη τού σχεδίου για το διαβατήριο κορονοϊού. Και οι Times: «Η Βρετανία στην επίθεση για τη μάχη των κρίσιμων ορυκτών με την Κίνα». Η Βρετανία ρίχνεται στον αγώνα για να εξασφαλίσει τα σπάνια στοιχεία που είναι κρίσμης σημασίας για την πολεμική βιομηχανία καθώς φοβάται ότι η Κίνα θα εκμεταλλευτεί το μονοπώλιό της.

Στην Ισπανία η El País γράφει: «Η κυβέρνηση ετοιμάζει τον πρώτο νόμο επίσημων μυστικών της Δημοκρατίας». Η κυβέρνηση θα αναμορφώσει τον σχετικό νόμο που είχε τεθεί σε ισχύ την περίοδο της δικτατορίας του Φράνκο. Η El Mundo: «Το 63,5% θεωρεί ότι το καλοκαίρι θα είναι χαμένο λόγω των αργών εμβολιασμών». Εμφανής η απαισιοδοξία στους πολίτες σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε για χάρη της εφημερίδας.

* Ο Τύπος σε Ιταλία και Γερμανία σήμερα απουσιάζει λόγω καθολικού Πάσχα

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter