Ο ΕΜΑ εξετάζει πιθανή σύνδεση του εμβολίου της Johnson & Johnson με περιστατικά θρομβώσεων

Ο ΕΜΑ εξετάζει πιθανή σύνδεση του εμβολίου της Johnson & Johnson με περιστατικά θρομβώσεων

Νέο κύμα ανησυχίας έχουν προκαλέσει σε παγκόσμιο επίπεδο τα περιστατικά εμφάνισης θρομβώσεων μετά τη χρήση του εμβολίου της Johnson & Johnson. Οι υγειονομικές Αρχές των ΗΠΑ πρότειναν το «πάγωμα» των εμβολιασμών μετά από την εμφάνιση έξι περιπτώσεων θρομβοεμβολών.

Με τη σειρά της, η φαρμακευτική εταιρεία αποφάσισε την καθυστέρηση των συμφωνηθέντων παραδόσεων στην Ευρώπη «για προληπτικούς λόγους», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικα στην ανακοίνωση.

Από την πλευρά του, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, σε ανακοίνωση που προωθήθηκε στο πρακτορείο Reuters αρνείται να κάνει προς το παρόν αναφορά περί πιθανής σχέσης του εμβολίου με περιστατικά θρομβώσεων, τονίζοντας ότι τα συμπεράσματα θα εξαχθούν με την ολοκλήρωση των ερευνών. «Δεν είναι ακόμη σαφές εάν υπάρχει αιτιώδης σχέση», τόνισαν στελέχη του ΕΜΑ στο Reuters.

Η ΕΕ έχει υπογράψει παραγγελία 200 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της Johnson & Johnson, στην οποία προστίθεται η επιλογή για 200 επιπλέον εκατομμύρια. Ο όμιλος δεσμεύτηκε την Πέμπτη να παραδώσει 200 εκατομμύρια δόσεις μέχρι το τέλος του έτους.

Η εμφάνιση αυτών των επιπλοκών θυμίζει αρκετά την περίπτωση της AstraZeneca. Στην περίπτωση της AstraZeneca, υπήρχαν στις 4 Απριλίου 222 περιστατικά με αυτές τις άτυπες θρομβώσεις σε σύνολο 34 εκατομμυρίων εμβολιασμών που πραγματοποιήθηκαν στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (ΕΕ, Ισλανδία, Νορβηγία, Λιχτενστάιν) και στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τον EMA. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα 18 θανάτους (από τις 22 Μαρτίου).

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter