Ο Ιερώνυμος έβγαλε από τη δύσκολη θέση τον Μητσοτάκη: Δεν πιστεύω ότι θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό

Ο Ιερώνυμος έβγαλε από τη δύσκολη θέση τον Μητσοτάκη: Δεν πιστεύω ότι θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό

Χείρα βοηθείας έτεινε ο αρχιεπίσκοπος στον πρωθυπουργό με φόντο την -κατά τα φαινόμενα- διατήρηση της απαγόρευσης των διαπεριφερειακών μετακινήσεων ενόψει Πάσχα. «Δεν πιστεύω ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να πάμε στα χωριά μας» δήλωσε ο Ιερώνυμος μετά το τετ α τετ που είχε με τον πρωθυπουργό, έχοντας όμως ξεκαθαρίσει ότι «βρήκαμε λύση» για τη λειτουργία των εκκλησιών.

O αρχιεπίσκοπος Αθηνών είχε συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο περιθώριο των εγκαινίων της επετειακής έκθεσης της Βουλής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Κατά τις πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και είχε ως αντικείμενο τον τρόπο λειτουργίας των Ιερών Ναών και των εξωτερικών τους χώρων την περίοδο του Πάσχα, με τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων.

«Θα κάνουμε συμψηφισμό…»

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Ιερώνυμος, μιλώντας σε δημοσιογράφους, τόνισε πως βρέθηκε λύση, καθώς οι δύο πλευρές θα κάνουν… συμψηφισμό. «Βρήκαμε μία λύση. Θα κάνουμε έναν συμψηφισμό ώστε να μην ταράξουμε τα πράγματα» ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:

«Με περισσότερη ελευθερία, αλλά δεν πιστεύω ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να πάμε στα χωριά μας. Η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει γύρω από τον ναό. Το θέμα δεν είναι μόνο ότι θέλουμε να πάμε (σ.σ. στο χωριό) και δεν μας αφήνουνε. Και οι κάτοικοι ιδίως των νησιών φοβούνται την επιδρομή προς προς τα εκεί, μήπως έχουμε μετακίνηση του κορονοϊού περισσότερη. Ας κάνουμε υπομονή, πιστεύω ο Μάιος θα είναι καλύτερος».

Απ΄ ό,τι φαίνεται, η «περισσότερη ελευθερία» στη λειτουργία των Ιερών Ναών ισοσταθμίστηκε με την προαναγγελία της διατήρησης της απαγόρευσης των διαπεριφερειακών μετακινήσεων, γεγονός που εκμηδενίζει τις πιθανότητες για Πάσχα στο χωριό. Δεν είναι σύνηθες ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας να προβαίνει σε τέτοιου είδους δηλώσεις, αναλαμβάνοντας να ενημερώσει τους πολίτες για ένα ζήτημα που δεν έχει καμία σχέση με τις δικές του αρμοδιότητες. Και όλα αυτά, ενώ η κυβέρνηση διαμηνύει ότι θα περιμένει ως την τελευταία στιγμή προκειμένου να αποφασίσει ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα επικρατούν, λαμβάνοντας υπόψη και την εισήγηση της επιτροπής των ειδικών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter