Ο ισραηλινός στρατός εισέβαλε στη Γάζα

Ο ισραηλινός στρατός εισέβαλε στη Γάζα

Ισραηλινά στρατεύματα εισέβαλαν στη Λωρίδα της Γάζας στο πλαίσιο της στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς, λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

«Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία και χερσαίες δυνάμεις διεξάγουν αυτή τη στιγμή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας», ανέφερε το επιτελείο σε λακωνικό ανακοινωθέν του.

O εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, ο Τζόναθαν Κόνρικους, επιβεβαίωσε ότι ισραηλινοί στρατιώτες έχουν μπει στη Γάζα, δίχως ωστόσο να αναφέρει τον αριθμό τους.

Το απόγευμα της Πέμπτης, ο ισραηλινός στρατός ανέπτυξε άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα κατά μήκος του τείχους ασφαλείας που χωρίζει το Ισραήλ από τη Γάζα.

«Είμαστε έτοιμοι και συνεχίζουμε να προετοιμαζόμαστε για διάφορα σενάρια», είχε δηλώσει νωρίτερα ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, διευκρινίζοντας ότι η χερσαία εισβολή είναι «ένα από τα σενάρια» αυτά. Το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας έδωσε το πράσινο φως για να κληθούν, ανάλογα με τις ανάγκες, χιλιάδες έφεδροι. Ήδη στάλθηκαν φύλλα πορείας σε 9.000 χθες Πέμπτη. Την Τρίτη είχαν κληθεί 5.000.

«Οποιαδήποτε χερσαία εισβολή σε οποιαδήποτε περιοχή της Λωρίδας της Γάζας θα δώσει ευκαιρία να αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών και των αιχμαλώτων στις τάξεις του εχθρού», προειδοποίησε από την πλευρά του ο ένοπλος βραχίονας της Χαμάς, που συνεχίζει τη νύχτα να εκτοξεύει ρουκέτες εναντίον του νότιου Ισραήλ.

Διαβάστε επίσης: Κλιμακώνεται η ένταση στη Γάζα – Ανάπτυξη αρμάτων μάχης από το Ισραήλ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter