Ο Καλογρίτσας χλευάζει ΝΔ – ΚΙΝΑΛ με εξώδικο στην Προανακριτική: «Η διαδικασία εξελίσσεται σε φιάσκο – παρωδία»

Ο Καλογρίτσας χλευάζει ΝΔ – ΚΙΝΑΛ με εξώδικο στην Προανακριτική: «Η διαδικασία εξελίσσεται σε φιάσκο – παρωδία»

Εξώδικο στην Προανακριτική Επιτροπή απέστειλε ο Χρήστος Καλογρίτσας, χλευάζοντας ΝΔ – ΚΙΝΑΛ παρά το μπαράζ πολιτικών εξυπηρετήσεων υπέρ του. «Η κοινοβουλευτική διαδικασία εξελίσσεται σε φιάσκο – παρωδία» αναφέρει ο άλλοτε αφερέγγυος εργολάβος, απαιτώντας να γίνουν αποδεκτά τα αιτήματά του.

Ο εργολάβος ζητά -με δηκτικό και απαιτητικό τρόπο- να πληροφορηθεί «τα κίνητρα και τους λόγους» που οδήγησαν την Επιτροπή να αποκλείσει από τη λίστα μαρτύρων τα μέλη της οικογένειας Χούρυ, Σάμερ και Φουάντ, οι οποίοι είναι οι ιδιοκτήτες του λιβανέζικου κατασκευαστικού κολοσσού, CCC.

Παραθέτει δε e-mail του Φουάντ Χούρυ με αναφορές στον «Λευκό Οίκο» και στην “White Porscha”, ρωτώντας ειρωνικά τα μέλη της Προανακριτικής: «Αν δεν κληθεί ο αποστολέας του εν λόγω ηλεκτρονικού μηνύματος, {…} από ποιον άραγε αναμένει η Επιτροπή σας να αποσαφηνίσει τα κομβικά σημεία, τα οποία έχουν πολιτικό “ειδικό βάρος” και παραπέμπουν σε πολιτικά πρόσωπα;».

Μάλιστα, προσθέτει: «Όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι, αυτή η παράλειψη είναι τόσο προκλητική, ώστε γεννώνται ευλόγως σκέψεις σχετικά με το ποια ήταν τα κίνητρα και οι λόγοι που υποκίνησαν την εκδήλωση αυτής».

Χαρακτηρίζει εξίσου προκλητική τη μη κλήση του Σάμερ Χούρυ, γεγονός που -κατά την άποψή του- δημιουργεί δεύτερες σκέψεις. «Πράγματι η Επιτροπή σας θα πρέπει να απαντήσει στους Έλληνες πολίτες και στους αναγνώστες των πλείστων όσων δημοσιευμάτων για τον ¨Λευκό Οίκο¨ και την ¨White Porscha¨ αλλά και τους συντάξαντες (τα δημοσιεύματα), για ποιον λόγο επέλεξε να μην καλέσει τους άνω κομβικούς μάρτυρες» σημειώνει ο Χρ. Καλογρίτσας, στέλνοντας έμμεσο μήνυμα στον εκδότη των «Παραπολιτικών», Γιάννη Κουρτάκη, η εφημερίδα του οποίου έχει αφιερώσει πολλά πρωτοσέλιδα για τις καταθέσεις του άλλοτε αναξιόπιστου εργολάβου με τα βοσκοτόπια.

Οι απαιτήσεις Καλογρίτσα

Ο Χρ. Καλογρίτσας απαιτεί με το εξώδικο που απέστειλε στην Επιτροπή όχι μόνο να κληθούν «κατά προτεραιότητα» οι Σάμερ και Φουάντ Χούρυ, αλλά υποδεικνύει και το πώς θα πραγματοποιηθούν οι καταθέσεις τους. Συγκεκριμένα, ζητά την κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή του με τον Σάμερ Χούρυ, ενώ αιτείται και την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του Φουάντ Χούρυ με τον συνεργάτη του, Κυριάκο Τόμπρα. «Άλλως είναι ηλίου φαεινότερον και όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι η άνω κοινοβουλευτική διαδικασία εξελίσσεται σε φιάσκο – παρωδία» ξεκαθαρίζει.

Ποιοι καθόρισαν τη λίστα μαρτύρων;

Η λίστα μαρτύρων της Προανακριτικής Επιτροπής καθορίστηκε κατά τη δεύτερη συνεδρίαση, η οποία διεξήχθη σε κλίμα έντασης. Η κυβερνητική πλειοψηφία από κοινού με το ΚΙΝΑΛ αποφάσισαν να αποκλείσουν από τη λίστα μαρτύρων τον γιο του Χρ. Καλογρίτσα, Ιωάννη – Βλαδίμηρο, και κατέστησαν πρώτο μάρτυρα τον συνεργάτη του εργολάβου, Κυριάκο Τόμπρα, και όχι τον πρωταγωνιστή της υπόθεσης, Χρ. Καλογρίτσα. Στη λίστα μαρτύρων που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, εντοπίζονται τα ονόματα δύο στελεχών της λιβανέζικης κατασκευαστικής, CCC. Πρόκειται για τους Αντ. Λιανό στέλεχος και Μισέλ Σαάντ. Ωστόσο, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ -που είχαν αγαστή συνεργασία και στην Προανακριτική κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου- έλαβαν την απόφαση να μην καλέσουν κανέναν μάρτυρα από την πλευρά της λιβανέζικης εταιρίας, προκαλώντας την σφοδρή αντίδραση του Χρ. Καλογρίτσα.

«Βατερλώ γελοιότητας»

Με μία σκληρή ανακοίνωση, η εισηγήτρια της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Θεοδώρα Τζάκρη, επισημαίνει ότι ο Χρ. Καλογρίτσα μέσω της εξώδικης διαμαρτυρίας του:

α) κάνει υποδείξεις για τις εργασίες της Προανακριτικής αναφορικά για τους μάρτυρες που πρέπει να κληθούν και τον τρόπο της εξέτασής τους,

β) κάνει συστάσεις και υπαγορεύει «γραμμή» στην ΝΔ,

γ) χαρακτηρίζει την Επιτροπή φιάσκο και παρωδία.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι «η προσπάθεια του Χρ. Καλογρίτσα να υποκαταστήσει την Προανακριτική Επιτροπή, υποδεικνύοντας μάρτυρες που πρέπει να εξεταστούν, ενώ ο ίδιος αποφεύγει να καταθέσει, είναι καταφανώς αντιφατική, παράλογη και κινείται στο όριο της γραφικότητας».

Μάλιστα, η κ. Τζάκρη κρίνει ότι συγχρόνως η καθοδήγηση της ΝΔ από τον εργολάβο αποδεικνύει το μέγεθος της σκευωρίας, την ανεπανόρθωτη έκθεση και τον διασυρμό της πλειοψηφίας και μαζί με αυτήν και βασικών κοινοβουλευτικών θεσμών. «Η διαδικασία στην Προανακριτική θα αποδειχτεί το Βατερλώ της γελοιότητας των εμπνευστών της» καταλήγει.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter