Ο Μάκης Βορίδης στη σύνοδο της Λισαβόνας για νεοφιλελεύθερες αναδιαρθρώσεις στη δημόσια διοίκηση

Ο Μάκης Βορίδης στη σύνοδο της Λισαβόνας για νεοφιλελεύθερες αναδιαρθρώσεις στη δημόσια διοίκηση

Ηρθε η ώρα που ως υπουργός αρμόδιος για θέματα δημόσιας διοίκησης ο Μάκης Βορίδης θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην ΕΕ, αναδεικνύοντας τις αναδιαρθρώσεις που προωθεί η ΝΔ στον κρατικό μηχανισμό.

Ηδη, το ηγετικό επιτελείο του υπουργείου Εσωτερικών προετοιμάζει το τριήμερο ταξίδι του Μάκη Βορίδη στην Πορτογαλία. Ο προγραμματισμός αφορά στην μετακίνηση του υπουργού Εσωτερικών στη Λισαβόνα από τις 21 Ιουνίου 2021 έως τις 24 Ιουνίου 2021 για να παραστεί στο Άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Δημόσιας Διοίκησης.

Κάποιοι ήδη κάνουν… μεγαλοϊδεατικούς συνειρμούς για μια ακόμα εμπειρία στην πολιτική καριέρα του Μάκη Βορίδη, που ακολουθεί ως υπουργός αρμόδιος για τις «μεταρρυθμίσεις» στον δημόσιο τομέα και στους εποπτευόμενους από τα υπουργεία φορείς, τα χνάρια του νυν πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Ηταν προ επταετίας, τον Δεκέμβριο του 2014, όταν ο τότε υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης -στη Ρώμη, στην άτυπη σύνοδο επί ιταλικής προεδρίας του συμβουλίου της ΕΕ – παρουσίαζε σαν τομή εκσυγχρονιστική τις «τσεκουράτες» επιλογές απολύσεων και διαθεσιμότητας δημοσίων υπαλλήλων με τις ευλογίες της Τρόικας.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης αναμένεται να προσέλθει στη Λισαβόνα για να συζητήσει για αναδιαρθρώσεις -με διαφορετική ατζέντα στην Πορτογαλία, σε σχέση με την μνημονιακή εποχή, αλλά με ίδια τη νεοφιλελεύθερη «γραμμή» της EE και της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη για τάξη, ασφάλεια, ψηφιακά συστήματα ελέγχου στη δημόσια διοίκηση και πάντα για «μικρότερο και ευέλικτο κράτος»…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter