Ο Μανώλης Καραντίνης εκ βαθέων

Ο Μανώλης Καραντίνης εκ βαθέων

Ο Μανώλης Καραντίνης, ο πιο αναγνωρίσιμος δεξιοτέχνης του μπουζουκιού στους σύγχρονους καιρούς σκιαγραφείται κάνοντας «Κατάθεση Ψυχής» στον Κώστα Μπαλαχούτη την Κυριακή 18 Απριλίου στο Κανάλι της Βουλής. Ο Μανώλης Καραντίνης ξετυλίγει ανάγλυφα τη πολύχρονη πλέον και σημαντική διαδρομή του στο τραγούδι και ταυτόχρονα χαρίζει δυνατές εκπλήξεις με αυτοσχεδιασμούς του στο μπουζούκι.

Ο Μανώλης Καραντίνης, είναι μια ειδική περίπτωση στο σύγχρονο τοπίο του λαϊκού τραγουδιού. Απαράμιλλος βιρτουόζος του μπουζουκιού με την τέχνη και τεχνική του και την ισχυρή προσωπικότητά του καταφέρνει να λειτουργεί ως πρωταγωνιστή στη διασκέδαση και τη δισκογραφία. Ο Καραντίνης δεν συνοδεύει απλά τους ερμηνευτές, αλλά στέκεται επάξια, σε ίση μοίρα με αυτούς, στο πλευρό τους, έχοντας κερδίσει το σεβασμό και την εκτίμηση και των τελευταίων και του κοινού που βλέπει στο πρόσωπό και στις πενιές του ένα αξιόμαχο συνεχιστή της κλασικής σχολής των μεγάλων δεξιοτεχνών του οργάνου.

Οι παιδικές μουσικές μνήμες του, το μπουζούκι του Ζοζέφ, η θητεία του στη σχολή του Θόδωρου Δερβενιώτη και αργότερα σε αυτήν του Θέμη Παπαβασιλείου, η κομβική παρουσία του Παναγιώτη Στεργίου στη στράτα του, τα πρώτα μεροκάματα ως πιτσιρίκος στο πάλκο σε ζόρικα στέκια, οι συνεργασίες με Καζαντζίδη, Πόλυ Πάνου, Γκρέυ, Λίντα, Λύδια, Βιτάλη, Βοσκόπουλο, Νταλάρα, Ρέμο και όχι μόνο. Και βέβαια οι αναφορές σε Τσιτσάνη, Χιώτη, Ζαμπέτα, Ζαφειρίου, Πολυκανδριώτη, Σούκα, Νικολόπουλο και άλλους ξακουστούς μουσικοσυνθέτες. Στην μεστή ωριμότητά του πλέον ο Καραντίνης, αναδύει στην εξομολόγησή του με φωτεινό βλέμμα εποχές του χτες αλλά και το σήμερα και το αύριο του μπουζουκιού.

Οι γνώσεις του Κώστα Μπαλαχούτη στη δισκογραφία και ο «τρόπος» του, αξιοποιούν τις αφηγήσεις των πηγαίων ερμηνευτών και δημιουργών, καταλήγοντας σε ένα ουσιαστικό, καλλιτεχνικό και συνάμα βαθιά ανθρώπινο «καταστάλαγμα».

Η «Κατάθεση ψυχής» του Μανώλη Καραντίνη θα μεταδοθεί την Κυριακή 18 Απριλίου στις 2 το μεσημέρι στο Κανάλι της Βουλής.

Η εκπομπή θα προβληθεί σε επανάληψη τη Δευτέρα 19 Απριλίου, μισή ώρα μετά μεσάνυχτα (ξημέρωμα Τρίτης)

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Ανδρέας Μαριανός.

Τα γυρίσματα πραγματοποιούνται στο Θέατρο Αλεξάνδρεια του Βασίλη Βλάχου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter