Ο Μητσοτάκης διαφημίζει στο Πόρτο την κατάργηση του… 8ώρου

Ο Μητσοτάκης διαφημίζει στο Πόρτο την κατάργηση του… 8ώρου

Με τις απαραίτητες ωραιοποιήσεις ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διαφήμισε τα νεοφιλελεύθερα όνειρά της κυβέρνησής του στους ευρωπαίους ομολόγους του στο Πόρτο της Πορτογαλίας κατά τη Κοινωνική Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.

Με μεγάλα και ανέξοδα λόγια ο Κυριάκος Μητσοτάκης που βρήκε αφορμή την πανδημία για να περάσει ό,τι πιο αντερατικό έχει η νεοφιλελεύθερη ατζέντα του μίλησε για «νέα εργατική νομοθεσία» που θα δίνει δύναμη στον εργαζόμενο.

Εννοείται πως θεωρεί και ο ίδιος δύναμη στον εργαζόμενο, την κατάργηση των συνδικάτων και τη προστασία των εργαζομένων από τη δύναμη των οικονομικών-επιχειρηματικών συμφερόντων.

«Όσο υποχωρεί η πανδημία η έμφαση πανευρωπαϊκά θα δίνεται περισσότερο στην δημιουργία καλών νέων θέσεων εργασίας», είπε ο Κυριάκος Μησοτάκης όταν αυτό που υπόσχεται η πολιτική του είναι κατάργηση του 8ώρου αλλά και μείωση των μισθών.

«Η έμφαση της Ευρώπης θα δίνεται λιγότερο στην προστασία των θέσεων απασχόλησης και περισσότερο στη δημιουργία καλών νέων δουλειών», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια έκθεση ιδεών, μακριά από την πραγματικότητα που ο ίδιος δημιουργεί υπέρ των ισχυρών.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για «ευεργετικές ρυθμίσεις του επικειμένου νομοθετήματος» κάνοντας λόγο για «δύναμη να επιλέξει ο ίδιος ο εργαζόμενος την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Δύναμη να λέει στον εργοδότη του ότι δεν μπορεί να τον ενοχλεί εκτός ωραρίου, όταν εργάζεται με τηλεργασία. Δύναμη να λέει όχι σε οποιαδήποτε κατάχρηση της εργατικής νομοθεσίας και σε απλήρωτες υπερωρίες μέσα από την ψηφιακή κάρτα εργαζομένου».

Δυστυχώς η πραγματικότητα διαψεύδει παντελώς τον Κυριάκο Μητσοτάκη όπως και οι υπουργοί του που παραδέχονται πως θέλουν να απαλλαγούν από τα εργατικά συνδικάτα και να αφήσουν τον εργαζόμενο στο έλεος των ισχυρών.

Εξ αρχής αυτό ήταν το όραμά του…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter