Πάσχα με αστυνομία παντού: Εκατοντάδες μπλόκα, drones, ελικόπτερα και τσουχτερά πρόστιμα

Πάσχα με αστυνομία παντού: Εκατοντάδες μπλόκα,  drones, ελικόπτερα και τσουχτερά πρόστιμα

«Φρένο» σε οποιονδήποτε προσπαθήσει να παραβλέψει τις εντολές της και να κάνει Πάσχα στο Χωριό βάζει η κυβέρνηση που συνεχίζει να εφαρμόζει ακάθεκτη το παράλογο σχέδιό της. Έτσι την μία εβδομάδα θα στήσει εκατοντάδες μπλόκα σε δρόμους, παράδρομους, λιμάνια και από όποιο πιθανό σημείο προσπαθήσει κάποιος να το… σκάσει από το δήμο του και την άλλη βδομάδα ανοίγουν εστίαση, σχολεία και τουρισμός.

Και επειδή η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, το σχέδιό της για τη Μ. Εβδομάδα και το Πάσχα περιλαμβάνει δεκάδες αστυνομικούς στους δρόμους, εκατοντάδες μπλόκα και τσουχτερά πρόστιμα στους παραβάτες με την αστυνομία να εξετάζει λεπτομερώς τις βεβαιώσεις μετακίνησης. Σε περίπτωση που δεν αποδεικνύεται ότι  μπορούν να μετακινηθούν εκτός νομού, θα επιβάλλεται το πρόστιμο των 150 ευρώ στους παραβάτες.

Να σημειωθεί επίσης, ότι από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι και τη Μεγάλη Παρασκευή ισχύουν οι απαγορεύσεις για τις διαδημοτικές μετακινήσεις. Εκτός δήμου οι πολίτες θα μπορούν να μετακινηθούν μόνο το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα.

Ειδικά για την Αττική, εκτός από τα διόδια θα γίνονται έλεγχοι και τους παράδρομους των εθνικών οδών. Ετσι αναμένεται να μπουν σε εφαρμογή:

  • Μπλόκα σε όλους τους οδικούς άξονες που οδηγούν εκτός αστικού ιστού, (λεωφόρο Μαραθώνος, Λαυρίου, Αθηνών- Σουνίου, Παραλιακή, Λεωφόρο Διονύσου, κ.λπ.).
  • Παρουσία έξω από ναούς από σήμερα και κυρίως την Μεγάλη Παρασκευή και την Ανάσταση
  • Αυξημένη επιτήρηση με περιπολίες και μόνιμη παρουσία αστυνομικών στην Βαρβάκειο αγορά, στην Λαχαναγορά και στις περιφερειακές αγορές, σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα τροφίμων και για την τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας
  • Αυστηροί ελέγχοι σε ανοιχτούς χώρους όπως το Ζάππειο, Φιλοπάππου, Πεδίο του Άρεως, Τατόι, άλση και πλατείες, ιδίως την ημέρα του Πάσχα.

Για την αποτελεσματικότερη δε εφαρμογή των μέτρων και την επιτήρηση της κυκλοφορίας θα χρησιμοποιηθούν, κυρίως στην Αθήνα και στις άλλες μεγάλες πόλεις, τα drones και τα ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να υπάρχει συνολική εικόνα της κατάστασης και να δίνονται κατευθύνσεις στις αστυνομικές δυνάμεις.

Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην χθεσινή συνέντευξή του στον ΑLPHA όπου προειδοποίησε για αυστηρά πρόστιμα σε επίδοξους εκδρομείς. «Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι στην έξοδο από τις πόλεις, ειδικά στην έξοδο από την Αθήνα για το Πάσχα. Και τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά.»

Στο «στόχαστρο» όμως της κυβέρνησης θα μπουν και οι συναθροίσεις στις πλατείες και λοιπούς υπαίθριους χώρους προκειμένου να αποφευχθούν εικόνες που παρατηρήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε Κυψέλη και Παγκράτι.

Τα ωράρια κυκλοφορίας

Αλλαγές θα υπάρχουν και στα ωράρια κυκλοφορίας. Έτσι, τη Μεγάλη Εβδομάδα η κυκλοφορία θα επιτρέπεται από τις 5 το πρωί έως τις 10 το βραδύ, ενώ από τη Δευτέρα του Πάσχα – που ανοίγει επισημά και η εστίαση – το ωράριο διαμορφώνεται από τις 5 το πρωί μέχρι και τις 11 το βράδυ.

Εξαιρέσεις στις μετακινήσεις

Σύμφωνα με όσα προβλέπει το ΦΕΚ υπάρχουν εξαιρέσεις, ωστόσο, αυτό ισχύει σήμερα, καθώς δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν νέες αλλαγές που θα περιορίζουν ακόμα περισσότερο τις μετακινήσεις. Εκτός απροόπτου, λοιπόν, η μετακίνηση εκτός νομού επιτρέπεται για έξι λόγους:

  • Μετακίνηση εκτός νομού για πολίτες που εργάζονται σε διαφορετικό νομό από αυτόν στον οποίο διαμένουν.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας, με επίδειξη της σχετικής ιατρικής βεβαίωσης.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για τελετή (π.χ. κηδεία συγγενούς πρώτου ή δεύτερου βαθμού), η οποία πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για επικοινωνία γονέων με τα παιδιά τους και αφορά στους διαζευγμένους ή στους εν διαστάσει γονείς.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, με τη βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ή με το Ε1.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για φοιτητές, για την οποία απαιτείται επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της Σχολής για την επιστροφή σε αυτήν.

 

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter