Πάσχα στα… μπαλκόνια με καραντίνα – Σενάρια για την Ανάσταση και ίσως παράταση κυκλοφορίας το βράδυ

Πάσχα στα… μπαλκόνια με καραντίνα – Σενάρια για την Ανάσταση και ίσως παράταση κυκλοφορίας το βράδυ

Απομακρύνεται πλέον το σενάριο για Πάσχα στο χωριό που είχε καλλιεργηθεί το προηγούμενο διάστημα καθώς η κατάσταση στο ΕΣΥ παραμένει ασφυκτική ενώ στην Αττική παραμένει στο «κόκκινο» με συνεχή ρεκόρ διασωληνωμένων. Και αυτό γιατί στην κυβέρνηση δε θέλουν ούτε να σκέφτονται το σενάριο να τεθεί σε κίνδυνο το άνοιγμα του τουρισμού στις 14 Μαΐου…

Την ίδια ώρα, έχει ξεκινήσει να… προκρίνεται η επιλογή για Πάσχα στο εξοχικό εάν βρίσκεται… εντός νομού. Την ίδια ώρα, στο τραπέζι έχει τεθεί μία μικρή παράταση της κυκλοφορίας των πολιτών μετά τις 9 το βράδυ ενώ το πασχαλινό τραπέζι θα θυμίζει κάτι από… Χριστούγεννα.

Πρακτικά αυτό ίσως μεταφραστεί σε γιορτή σε σπίτι με λίγα -συγκεκριμένα- άτομα του συγγενικού ή φιλικού περιβάλλοντος. Σε αυτό το μήκος κύματος, η κυβέρνηση αναζητά βαλβίδες αποσυμπίεσης για να αντιστρέψει τη δυσαρέσκεια στην κοινωνία από το συνεχές lockdown και τα περιοριστικά μέτρα από τον περασμένο Νοέμβριο.

Όσον αφορά την εκκλησία, όλα συντείνουν πως προκρίνεται η λύση για υπαίθριες ακολουθίες, εάν το επιτρέπει και ο καιρός, ενώ η Ανάσταση θα γίνει νωρίτερα (υπάρχουν σκέψεις για 9 το βράδυ) σε εξωτερικό χώρο. Την ίδια ώρα, η περιφορά του επιταφίου αναμένεται να γίνει γύρω από τον ναό ενώ εξετάζεται και η λύση του self test για ιερείς και ψάλτες.

Ο Ιερώνυμος έβγαλε από τη δύσκολη θέση τον Μητσοτάκη: Δεν πιστεύω ότι θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό

Χείρα βοηθείας έτεινε ο αρχιεπίσκοπος στον πρωθυπουργό με φόντο την -κατά τα φαινόμενα- διατήρηση της απαγόρευσης των διαπεριφερειακών μετακινήσεων ενόψει Πάσχα. «Δεν πιστεύω ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να πάμε στα χωριά μας» δήλωσε ο Ιερώνυμος μετά το τετ α τετ που είχε με τον πρωθυπουργό, έχοντας όμως ξεκαθαρίσει ότι «βρήκαμε λύση» για τη λειτουργία των εκκλησιών.

O αρχιεπίσκοπος Αθηνών είχε συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο περιθώριο των εγκαινίων της επετειακής έκθεσης της Βουλής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Κατά τις πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και είχε ως αντικείμενο τον τρόπο λειτουργίας των Ιερών Ναών και των εξωτερικών τους χώρων την περίοδο του Πάσχα, με τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων.

Διαβάστε τη συνέχεια: Ο Ιερώνυμος: Δεν πιστεύω ότι θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter