Παράγοντες στα «κάγκελα» για Αυγενάκη

Παράγοντες στα «κάγκελα» για Αυγενάκη

Ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης προκαλεί αντιδράσεις με ότι καταπιάνεται. Λειτουργεί χωρίς να συνεργάζεται ουσιαστικά με τους αθλητικούς φορείς και τους συλλόγους κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι παράγοντες να ανεβαίνουν στα… κάγκελα και να στρέφονται εναντίον του. Τελευταίο παράδειγμα τα όσα διαδραματίζονται στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο με τη συγχώνευση των κατηγοριών. Η μικρή Λίγκα βρίσκεται στα «μαχαίρια» με τον Λ. Αυγενάκη, με αφορμή την απόφαση του να συγχωνεύσει τα πρωταθλήματα της ΣΛ2 και της Φούτμπολ Λιγκ. Οι ομάδες του δεύτερου τη τάξει επαγγελματικού πρωταθλήματος γύρισαν την πλάτη στον υφυπουργό και σε ανακοίνωση τους ανέφεραν:

«Το ΔΣ της ΣΛ 2 – Φούτμπολ Λιγκ αποφάσισε (με μειοψηφία των 3 εκπροσώπων της ΦΛ) και εμμένει στην αρχική του θέση όπως να μην υπάρξει αναδιάρθρωση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων, να συνεχίσουν να υφίσταται τρεις κατηγορίες ΣΛ1, ΣΛ2 και ΦΛ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που προβλέπονται στις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων, οι οποίες σύμφωνα με τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ δεν μπορούν να τροποποιηθούν μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου».

Ολα αυτά θα είχαν αποφευχθεί αν ο Λ. Αυγενάκης είχε συζητήσει διεξοδικά με τους παράγοντες του ποδοσφαίρου για το πως θα μειωθούν οι επαγγελματικές ομάδες. Κι αυτό μπορεί να γίνει σταδιακά και όχι με την «εξαφάνιση» μίας κατηγορίας. Και η ΕΠΟ άλλωστε είναι υπέρ της αναδιάρθρωσης, όπως έχει αποφασίσει εδώ και μήνες.

Από την πλευρά του υφυπουργείου αθλητισμού απάντησαν μεταξύ άλλων ότι «η αναδιάρθρωση, που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου, το οποίο τις προσεχείς ημέρες θα συζητηθεί στη Βουλή, ζητήθηκε επισήμως από την ΕΠΟ, πέρυσι στο τέλος του καλοκαιριού» και ότι «μελετήθηκε τον Οκτώβριο από Ομάδα Εργασίας, η οποία συστάθηκε με εκπροσώπους από ΕΠΟ, ΣΛ2 – ΦΛ και του Υφυπουργείου». Προφανώς, κάτι δεν πήγε καλά στις συζητήσεις ή οι διαπραγματεύσεις δεν ολοκληρώθηκαν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter