Παραχάραξε έρευνα ο Μητσοτάκης ταυτίζοντας διαδηλωτές με αρνητές και «υπερμεταδότες» του ιού

Παραχάραξε έρευνα ο Μητσοτάκης ταυτίζοντας διαδηλωτές με αρνητές και «υπερμεταδότες» του ιού

«Ακόμα κι αυτό που έφερε εδώ ο κ. Μητσοτάκης για να μας κουνήσει το δάχτυλο αποδείχτηκε fake news» διαπίστωσε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας μετά την αποκάλυψη του πραγματικού περιεχομένου της έρευνας που παραχάραξε ο πρωθυπουργός προκειμένου να ενοχοποιήσει για την πρωτοφανή έξαρση της πανδημίας όσους συμμετείχαν στα συλλαλητήρια κατά της αστυνομικής βίας.

«Σταματήστε να ρίχνετε τις ευθύνες αλλού, σταματήστε τα ψέματα» είπε εισαγωγικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θυμίζοντας τα λεγόμενα του πρωθυπουργού την προηγούμενη Παρασκευή στην Ολομέλεια σύμφωνα με τα οποία για τον υγειονομικό εκτροχιασμό «φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ διότι ανέχεται ή υποστηρίζει τις διαμαρτυρίες των πολιτών».

«Και κατέθεσε στα πρακτικά ένα discussion paper του Πανεπιστήμιο Humboldt. Μία αξιόλογη έρευνα δύο σημαντικών ερευνητών που κάθισαν και μελέτησαν την επίδραση που έχει στην αύξηση των κρουσμάτων η συμμετοχή πολιτών σε διαδηλώσεις αρνητών των μέτρων. Δηλαδή, πολιτών που δεν φορούν μάσκα, που δεν παίρνουν κανένα μέτρο προστασίας διότι δεν υπάρχουν πως υπάρχει ιός. Αυτό βεβαίως το απέκρυψε ο κ. Μητσοτάκης, λέγοντάς μας πως εμείς φταίμε για όλα» αποκάλυψε.

Μετά τη μελέτη της έρευνας, ο κ. Τσίπρας διαπίστωσε δύο ακόμα ενδιαφέροντα σημεία. «Οι ερευνητές λένε στην ουσία ότι στις μεγάλες συγκεντρώσεις που οι διαδηλωτές πηγαίνουν τηρώντας τα μέτρα προστασίας, δεν συμβάλουν στην αύξηση των κρουσμάτων» ανέφερε για να αποδείξει άλλο ένα ψέμα του πρωθυπουργού ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας, παραθέτοντας το συμπέρασμα των ερευνητών σε σχέση με τις συγκεντρώσεις ενάντια στην αστυνομική βία στις ΗΠΑ.

«Οι ερευνητές εξετάζουν τον αντίκτυπο που έχουν οι συγκεντρώσεις για το ¨Black Lives Matter¨ και βρίσκουν ότι δεν έχουν καμία ή έχουν μονάχα οριακή επίδραση σε μολύνσεις Covid – 19. Και καταλήγουν λέγοντας πως το δικαίωμα των πολιτών στη διαμαρτυρία είναι ο ακρογωνιαίος λίθος των σύγχρονων κοινωνιών» υπογράμμισε, συμπληρώνοντας ότι «η μελέτη εκτιμά ότι μετά τις διαδηλώσεις των αρνητών αυξήθηκαν σημαντικά ποσοστά μόλυνσης στις περιοχές προέλευσης των αρνητών. Μάλιστα, επισημαίνει ότι οι αρνητές μετακινήθηκαν με λεωφορεία. Και κάνει συγκρίσεις των ποσοστών μόλυνσης σε περιοχές που χρησιμοποιήθηκαν λεωφορεία και σε περιοχές που δεν χρησιμοποιήθηκαν λεωφορεία». Κατά τα λεγόμενα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, το δεύτερο συμπέρασμα των ερευνητών είναι πως το ποσοστό αύξησης των κρουσμάτων ήταν 35,9% στις περιοχές που υπήρχε μετακίνηση των αρνητών με λεωφορεία.

«Ακόμα κι αυτό που έφερε εδώ ο κ. Μητσοτάκης για να μας κουνήσει το δάχτυλο αποδείχτηκε fake news» τόνισε και συνέχισε σε ανάλογο ύφος: «Λες και δεν έχουμε τη δυνατότητα να διαβάσουμε. Λες και οι πολίτες είναι ανόητοι και θα πάρουν αυτό που μας είπε στη Βουλή και θα το καταπιούν αμάσητο».

Η παραχάραξη Μητσοτάκη

Κατά την πρωτολογία του την περασμένη Παρασκευή, ο πρωθυπουργός όχι μόνο παρουσιάστηκε βέβαιος για την υπερμετάδοση του ιού στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, αλλά συνέδεσε ευθέως τα συλλαλητήρια με την έξαρση της πανδημίας. Επιπλέον, κατηγόρησε τον πολιτικό του αντίπαλο για υποκίνηση των συγκεντρώσεων, αναπαράγοντας ουσιαστικά το «επιχείρημα» του Άδωνη Γεωργιάδη σύμφωνα με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ «καταστρέφει την Ελλάδα για τον Κουφοντίνα».

Τα λεγόμενα του πρωθυπουργού:

«Σε αυτή τη συγκυρία τη δύσκολη επιμένετε και σήμερα να διοργανώνετε συγκεντρώσεις και να διοργανώνετε πορείες. Πότε το κάνετε αυτό; Το κάνετε στην κορύφωση της πανδημίας. «Spreading the disease, protest in time of pandemics». Δεν νομίζω ότι χρειάζεστε, κ. Τσίπρα, δεν νομίζω ότι χρειαζόμαστε καμία επιστημονική έρευνα, όπως αυτή του Πανεπιστημίου Humboldt, για να τεκμηριώσουμε ότι σε αυτή τη συγκυρία οι μαζικές συνάξεις με μεγάλη ένταση, συχνά χωρίς μάσκες, είναι γεγονός υπερμεταδότης για τον κορονοϊό.

Σμφωνείτε ή διαφωνείτε με αυτή την παραδοχή; Εάν συμφωνείτε, τότε θα πρέπει να ισχυριστείτε ότι το αγαθό της διαμαρτυρίας, το οποίο εμείς το προστατεύσαμε και δεν απαγορεύσαμε τις συγκεντρώσεις -οι συγκεντρώσεις εξακολουθούν να υπόκεινται στους περιορισμούς του γενικού νόμου περί διαδηλώσεων- το αγαθό της διαμαρτυρίας είναι υπέρτερο του αγαθού της ανθρώπινης ζωής. Και ότι συνειδητά αναλαμβάνετε, αυτό μας λέτε όταν σήμερα ως πολιτικό κόμμα έρχεστε και ενθαρρύνετε και κινητοποιείτε, γιατί δεν φαντάζομαι να το αμφισβητείτε ότι είστε πίσω από τις συγκεντρώσεις οι οποίες γίνονται, όταν έρχεστε και το κάνετε αυτό αναλαμβάνετε το ρίσκο να αυξηθούν εκθετικά τα κρούσματα και να ασκήσετε επιπλέον πίεση στο σύστημα υγείας.

Προφανώς και οι διαδηλώσεις δεν είναι ο μόνος λόγος που έχουμε αύξηση των κρουσμάτων. Αλλά αναρωτιέμαι αν πραγματικά αυτό σήμερα από τον αρχηγό της αντιπολίτευσης μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη στάση».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter