Παυλάκης: Το lockdown στη χώρα δεν ήταν ούτε λειτουργικό, ούτε στοχευμένο

Παυλάκης:  Το lockdown στη χώρα δεν ήταν ούτε λειτουργικό, ούτε στοχευμένο

Για το lockdown και την σταδιακή άρση των μέτρων με πρωταρχικό στόχο την απόφαση ανοίγματος των σχολείων, για το self testing μίλησε ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης.

Μιλώντας στον Open το πρωί της Παρασκευής, επισήμανε ότι το lockdown στη χώρα δεν ήταν «ούτε λειτουργικό ούτε όμως και στοχευμένο». Όπως είπε, δεν ήταν ούτε σκληρό αλλά ούτε και χειρουργικό, ενώ όσον αφορά τον ιό δήλωσε ότι «έδειξε πως έχει… τσαγανό» και πως «έχει αγριέψει».

Για την απόφαση ανοίγματος των σχολείων με ο «όπλο» τα self test είπε πως «δεν είναι εύκολη απάντηση» για το αν σωστά ή όχι ανοίγουν τα σχολεία ενώ για τα self test, τα οποία καλούνται να κάνουν αρχικά μαθητές και καθηγητές δύο φορές την εβδομάδα, επισήμανε πως «είναι καλοδεχούμενα, αλλά πρέπει να γίνονται σωστά. Τα τυχαία τεστ χωρίς την ανακοίνωση του αποτελέσματος δεν θα είναι τόσο χρήσιμα, όσο τα γρήγορα τεστ που μπαίνουν σε μία βάση δεδομένων», υπογράμμισε ο καθηγητής και πρόσθεσε «ότι θα μπορούσαμε να αφήσουμε το άνοιγμα των σχολείων για μετά το Πάσχα».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter