Πετρούνιας: Έτσι θα πάει στο Τόκιο

Πετρούνιας: Έτσι θα πάει στο Τόκιο

Περίπλοκη υπόθεση παραμένει η πρόκριση του Λευτέρη Πετρούνια στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο 5ος θρίαμβος του Έλληνα Ολυμπιονίκη σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα δεν επηρεάζει την «ειδική βαθμολογία» στον δρόμο για το Τόκιο.

Στον τελευταίο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που θα γίνει τον Ιούνιο στη Ντόχα, ο Πετρούνιας χρειάζεται να κερδίσει με μίνιμουμ σκορ 15.333 για να πάρει το εισιτήριο για το Τόκιο. Με αυτή τη βαθμολογία, θα προσπεράσει τον Κινέζο Λιου Γιανγκ, ο οποίος προπορεύεται μετά τους αγώνες που έγιναν πριν την πανδημία. Ο Πετρούνιας έμεινε πίσω εξαιτίας της εγχείρησης στην οποία είχε υποβληθεί και τώρα προσπαθεί να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Κάθε αθλητής δικαιούται να κατοχυρώνει τις τρεις καλύτερες βαθμολογίες του από τους αγώνες που αποτελούν την προκριματική διαδικασία. Το πρωταρχικό κριτήριο είναι οι νίκες, αλλά εδώ υπάρχει ισοπαλία ανάμεσα στον Έλληνα και τον Κινέζο, 3-3. Οι τωρινοί βαθμοί των δύο αθλητών είναι οι εξής:

· Πετρούνιας: 45.032 (14.866 + 15.066 + 15.100)

· Γιάνγκ Λιου: 45.499 (15.200 + 15.166 + 15.133)

Ο Πετρούνιας κέρδισε προχθές στη Βασιλεία με 15.400 χωρίς να πιεστεί και «έχει» άνετα το ζητούμενο 15.333 , τώρα που ξεπέρασε πλήρως τον τραυματισμό του στον ώμο. Ωστόσο, ένα παραπάτημα στην προσγείωση ή μία αστοχία στην εκτέλεση του απαιτητικού προγράμματος μπορεί να του κοστίσει το εισιτήριο για το Τόκιο.

Ο πολύς Γιανγκ δεν έχει εμφανιστεί σε αγώνες το τελευταίο έτος. Υπάρχει βεβαίως πιθανότητα να αγωνιστεί και αυτός στη Ντόχα και να βελτιώσει τη βαθμολογία του με επίδοση ανώτερη του 15.133, οπότε θα ανεβάσει αντίστοιχα τον πήχη για τον Πετρούνια.

Το απόλυτο ρεκόρ του Κινέζου είναι 15.450 από το έτος 2019, ενώ ο Λευτέρης Πετρούνιας κέρδισε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της ίδιας χρονιάς με 15.466. Κανένας άλλος αθλητής στον Κόσμο δεν έχει αποσπάσει παρόμοιες βαθμολογίες την τελευταία τριετία.

Στην εξίσωση θα πρέπει να προστεθούν και οι πληροφορίες που θέλουν τους Κινέζους να προκρίνουν άλλον αθλητή (άλλου οργάνου και όχι των κρίκων) έναντι του Γιανγκ Λιου για το Τόκιο. Σε αυτή την περίπτωση, ο Πετρούνιας θα πάει στο Τόκιο χωρίς να παίζει ρόλο η κατάταξη του αγώνα της Ντόχα.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter